קציצות חצילים איטלקיות צמחוניות

קציצות איטלקיות מעלפות במלוא מובן המילה. קריספיות, טעימות, עשירות ו…לא מטוגנות. מנה מושלמת!!!

DSC_0194למצרכים:

1 חציל חתוך לקוביות קטנות

100 גרם פירורי לחם

1 ביצה

70 גרם גבינת פרמזן מגורדת

1 ענף של בזיליקום קצוץ (רק העלים)

1 כפית שטוחה של מלח

2 כפות גדושות צנוברים

שמן זית

סלסת עגבניות:

2 שיני שום

2 כפות שמן זית

4 עגבניות מגורדות

1 כף רסק עגבניות

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

להכנה:

1. לשמן את קוביות החציל עם שמן זית ולשים בתנור שחומן מראש ל- 180 מעלות עד שהקוביות יזהיבו. לקרר

2. בקערה לשים את כל הרכיבים כולל קוביות החציל. לערבב היטב.

IMG_3709

3. ליצור קציצות ולהדק אותן היטב. להניח בתבנית על גבי נייר אפיה.

IMG_3710

4. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.

5. להכין את סלסת העגבניות: לשים בסיר קטן שמן זית, לטגן את השום מעט, להוסיף את העגבניות ורסק העגבניות ולערבב. להוסיף את הסוכר והמלח ולערבב. לבשל 20 דקות על אש קטנה.

6. לטבול את הקציצה בסלסה ולאכול – מעדן אמיתי!!!

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

 

לב