כשהחברים של יונתן שמעו שאמא שלו זו אלונה מסלונה הם לא ויתרו לו על הבאת עוגה למסיבה. רציתי להפתיע ולהכין עוגה מיוחדת. לא עוד עוגת שוקולד ילדותית, אלא עוגה שתיזכר להרבה זמן. אני מאחלת לבני יונתן הצלחה ענקית בחיים ושיביא לנו הרבה נחת לפחות כמו שהביא לנו עד כה. יונתן אוהבת אותך ילד יקר!
המצרכים לבסיס:
5 ביצים מופרדות
6 כפות סוכר
2 כפות קמח תופח
3 כפות קקאו
1 כפית תמצית וניל
החומרים לשכבת הקוקוס:
1 כוס חלב
3/4 כוס סוכר
200 גרם קוקוס
100 גרם חמאה
החומרים לשכבת השוקולד:
1 שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
1 כפית קורנפלור
2 כפות מים
החומרים לשכבת הקצפת
1 שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
להכנה:
1. להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה. להוסיף תוך כדי בחישה את החלמונים. לערבב בקערה נפרדת את הקמח והקקאו ולנפות דרך מסננת לקערת החלבונים. להוסיף את תמצית הווניל ולהעביר לתבנית משומנת. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 25-20 דקות. לקרר.
2. להרתיח בסיר את החלב, הקוקוס, החמאה והסוכר עד שהחמאה תימס והכל יתאחד. לשפוך על העוגה וליישר. להניח במקרר לצינון.
3. לשים בסיר קטן את השמנת והשוקולד ולערבב על אש קטנה עד שהשוקולד יימס. לערבב בקערה קטנה את המים והקורנפלור לשפוך לשוקולד ולערבב. לקרר 10 דקות ולשפוך על העוגה. לקרר את העוגה חצי שעה לפני הקישוט עם הקצפת.
4. להקציף את האינסטנט פודינג, השמנת והסוכר לשמנת קשה ולזלף בעזרת שק זילוף וצנתר קישוטים על גבי העוגה.
5. עוגה טעימה מאוד, חגיגית ומיוחדת.
** העוגה מבוססת על מתכון של פסקל רובין פרץ.
אהבתם את המתכון? תעשו לייק
אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!












