שביל קליפות התפוזים-קליפות תפוזים מסוכרות

חזרה לילדות עם קליפות תפוזים מסוכרות

בחורה עם מחשב נייד

IMG_1905

חייבת לחתום את סוף עונת התפוזים עם ממתק טעים שמזכיר לי את הילדות. בגן היינו עושים כל ט"ו בשבט קליפות תפוזים מסוכרות. לא זכרתי שההשקעה בתוצר כ"כ רבה אבל בהחלט שווה את העבודה.

למצרכים:

קליפות מ-4 תפוזים (חותכים את ראש התפוז, מסמנים חיתוך של 4 חלקים ומקלפים – אז הקליפות יוצאות שלמות ויפות).

160 גרם סוכר (3/4 כוס)

4 כפות ליקר תפוזים (קוואנטרו) / ליקר שקדים (אמרטו)

4 כפות מים

להכנה:

לקלוף את התפוזים ולהוציא את החלק הלבן הפנימי של הקליפה – עד כמה שניתן.

IMG_1880

לחתוך לרצועות בעובי של כס"מ וחצי

IMG_1883

להרתיח בסיר מים, להוסיף את הקליפות ולבשל כשבע דקות. לסנן. להרתיח שוב מים ולכבות את האש. להכניס את הקליפות למים הרותחים ולהשאיר את הקליפות כעשר דקות. לאחר מכן לסנן.

בסיר לשים את הליקר, הסוכר והמים ולהרתיח – עד שבכל יימס והנוזל יהיה אחיד. להוסיף את קליפות התפוזים ולערבב. לבשל יחד 5-6 דקות.

IMG_1900

לשמור בצנצנת אטומה במקרר. נפלא להגשה עם גלידה, סלט פרות, קישוט עוגות, לנישנוש או להגשה לאירוח.

ניתן לצפות את הקליפות בשוקולד מריר – ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל וטובלים כל קליפה בשוקולד. להניח על נייר אפיה ולשים במקרר לקירור מלא. לשמור בקופסא אטומה במקרר.

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

 

לב