דגים עם שומר וכוסברה
למצרכים:
6 חתיכות של דג (אני אוהבת מושט)
1 כוס חומוס (של סנפרוסט או חומוס שהושרה לילה ובושל עד ריכוך)
צרור כוסברה קצוץ
1 פלפל אדום גדול חתוך לרצועות
8 שיני שום חתוכים לארבע (כל אחד)
2 שומרים פרוסים (חותכים לשתיים וכל חצי לארבע)
פפריקה מתוקה
כורכום
מלח
פלפל שחור
חצי כוס שמן
להכנה:
1. לשים בסיר שטוח 3/4 צרור כוסברה קצוץ, עליו שיני שום, פלפל אדום ופרוסות שומר. לשים מעל הכל את השמן לכסות את הסיר ולאדות על אש נמוכה 10 דקות.
2. שוטפים את הדגים היטב (יש כאלה שמפזרים מעל מלח/לימון/חומץ ומשרים לשעה אני לא!).
3. לאחר 10 דקות (כשהכל התחיל להתרכך) לפזר מעל הכל 2 כפות פפריקה מרוקאית, חצי כף כורכום, חצי כף פלפל שחור ומלח. לכסות בחצי כוס מים, לסדר את הדגים והחומוס ובעזרת כף לפזר את הרוטב מעל הכל. גם במהלך הבישול לפזר את הרוטב מעל כל הרכיבים ולנער את הסיר – לא לערבב כדי לא לרסק את הכבודה!
4. לבשל 40 דקות. בינתיים לחתוך עוד חצי צרור כוסברה ולפזר בתום הבישול על הדגים.
5. לטבול ברוטב עם חלה טרייה – מעדן!
אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!












