פריקי עם בורגול
למצרכים:
500 גרם בורגול שטוף ומסונן
1.5 כוסות פריקי שטוף ומסונן
3 כפות שמן זית
ציר לבישול:
2 עצמות בקר/כבש
4 גבעולי סלרי עם העלים
1 כף מלח
2 כפות אבקת מרק
2 ליטר מים
להכנה:
1. להניח בסיר את כל חומרי הציר ולבשל שעה על אש קטנה (אחרי הרתיחה). אם המים התאדו, להוסיף עוד כוס מים רותחים בזמן הבישול.
2. לסנן את הציר, להחזירו לסיר ולשים בתוכו את הפריקי והבורגול השטופים והמסוננים ואת שמן הזית.
3. חשוב לשים לב שהנוזל מכסה את שניהם ב-5 ס"מ.
4. לבשל על אש קטנה 20 דקות. לאחר סיום הבישול להמתין עוד חצי שעה לפני ההגשה. אני אוהבת לכסות את הסיר עם צלחת… ולהמתין בסבלנות שהתבשיל יהיה רך ואוורירי (אחד אחד).
אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!













