חיתוכיות שוקולד

את המתכון הבא אני חבה לחברתי עידית שחולקת את נפלאותיה בפייסבוק עם חבריה. עוגיות חמאה ושוקולד נימוחות ומופלאות.

מצרכים לבצק:

3 כוסות קמח (420 גרם)

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

4 חלמונים

ונילין/כפית תמצית וניל

מצרכים לפירורי בצק:

1 כוס קמח (140 גרם)

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

100 גרם חמאה רכה

למריחה:

1/2 קופסת שוקולד פרה (אפשר גם נוטלה)

להכנה:

1. לבצק: לערבל במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, הסוכר, החמאה והווניל עד שייוצרו פירורים. להוסיף את החלמונים – אם הבצק לא מתאחד בקלות ניתן להוסיף 1/3 כוס מים קרים. לערבל רק עד קבלת בצק.

2. להעביר את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפיה ולשטח אותו. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל-15 דקות.

3. פירורי הבצק: לעבד במיקסר את הקמח הסוכר והחמאה לפירורים.

4. למרוח את התחתית האפויה בשכבה של שוקולד (לשים בנדיבות). לפזר את הפירורים מעל ולאפות עוד 15 דקות. מצננים וחותכים לקוביות.

** ניתן למי שאוהב לשים מעל גם אגוזי מלך קצוצים

הריח שמתפשט בבית מ-ד-ה-י-ם!!

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!