לפני כארבע שנים, שרון אחי קרא לי להגיע לניו-יורק, לעצב איתו אירוע גאלה בחלל ניו יורקי טיפוסי ועירום.
הקייטרינג של ZIZI עם השף המוכשר לירן ליבמן, ניצח על אוכל ארץ ישראלי שמימי.
ZIZI הייתה אז מסעדה נחשבת בוויליאמסבורג, שכונה היפסטרית בברוקלין.
פיזרנו באירוע ירקות על הדוכנים ועל הרצפה ועשינו שוק מקומי מלא חוצפה.
הם אהבו.
אי אפשר שלא להתאהב.
באוכל, באירוע ובשרון. צריך להכיר אותו וזה לוקח בדיוק שתי שניות.
האנרגיות, העשייה והאישיות שלו ממגנטים את כולם וסוחפים אחריו אנשים שווים, שאוהבים עיניים כחולות ונשמה טהורה.
הוא המשיך לפזר ירקות ובישל מהם קסמים בעוד מסעדה שפתח ובעוד מסעדה, ברשת שהקים עם שותפיו- חומוס קיטשן.
לפני כמה חודשים שרון קרא לי שוב.
הפעם בחר לפתוח מסעדה בשותפות עם השף לירן, המוכשר שבישל באירוע הגאלה.
התחלתי לעצב, באינטראקציה משולבת ביחד, שלושתנו. עיצוב מסעדה בשלט רחוק.
לקחתי מידות. הכנתי הדמיות. שרטטתי תכניות.


טסתי לשיפוץ, לבחירות, לקניות, להתאמות.
חזרתי לארץ, עם הגעגועים, הסקרנות והעדכונים מרחוק.
אבל כעבור זמן קצר, הפיח של ניו יורק דגדג לי את האף וקרא לי שוב.
גם הריחות של הצבע בקירות וספריי הזהב שבחרתי לאלומיניום של החלונות.
אפילו הסירים כבר התחילו לבעבע במטבח המצוחצח של מרתף המסעדה, בניסיונות והכנות לקראת הסועדים בפתיחה.
חזרתי שוב למנהטן והתייצבתי בפתח ה ZIZI החדשה, כדי לראות את הבלגן שהעבירו מהזיזי ההיפסטרית:
הם הביאו משם ערמות ציוד, ביחד עם לא מעט מהאווירה של המסעדה הקודמת: גופי תאורה, שולחנות, כיסאות ועוד.
כולנו ביחד נרתמנו לסידור, בדבקות לתכנית שגיבשנו. לשורשים הים תיכוניים שלנו.
ניקיון אחרון, עוד קצת צבע, צמחיה ופרטים אחרונים.
עשינו מקום חדש ומשודרג בלוקיישן שווה, על השמינית של מנהטן מהתפוח הגדול.
בטיימינג של דבש לשנה החדשה.

קשה לתאר את הוויב שנוצר בבר, עם האווירה המחשמלת, פינות ישיבה נוחות, שירותים עם גמלים ורודים, גופי תאורה תורכיים, כסאות בר אמריקאים ושרפרפים מרוקאים.
גם האישור לאלכוהול הגיע אחרי עיכוב מורט עצבים, והבר עם משושי הבטון ועם המשרביה המוארת, מאכלסים כעת כוסות יין ושיחות מרתקות.


מה שותים בזיזי?
Part-tea -קנקן תה מרוקאי של קוקטייל אלכוהולי מבושם עם תבלינים משכרים, משדרגים שם כל ארוחה.
בנוסף לעוד משקאות משובחים שוודאי מוציאים עוד כמה סודות כמוסים וצחוקים בין חברים.

והאוכל?
הוא שילוב קולינרי מקומי ועדכני עם השפעות של השורשים הים תיכוניים יחד עם הענפים הניו יורקים המגוונים.
כדורי ארנצ'יני במילוי חצילים ולימון כבוש, היא מנה מפתיעה והורסת.
בורטה חלומית או הקרייזי באבא טעימים בטירוף.
חומוס, שקשוקה ועוד מנות מוכרות באינטרפרטציה מקומית.
צריך לטעום כדי להבין!




מי הכתיר?
מרגש אותי בטירוף לראות שוב ושוב את הסופרלטיבים הרבים שזיזי מקבלת בתכניות טלויזיה אמריקאיות, באתרים, בלוגים ובמגזינים שונים.
היא הוכתרה ע"י Forbes העולמית כאחת משמונה הבראנצ'ים הטובים ביותר בניו יורק.
Infatuation הנחשבים בחרו בה כאחת מהמסעדות החדשות הטובות בNYC.
ומבחינתי? זהו המקום שאשמח לחזור לאכול בו שובו ושוב. טוב, ברור שאני קצת משוחדת 🙂 אבל יש גם בהחלט רשימת הוכחות.
קצת מעיצוב המסעדה:
צבעים: Benjamin Moore
טפט בשירותים: katiekime
קשתות: ייצור על פי תכנית ועיצוב שלי בנגריית השרון טייבה
ועוד פריטים רבים שליקטנו ברחבי מנהטן.


איפה זה?
ZIZI Restaurant
Modern Eastern Mediterranean Cuisine
A: 182 8th Avenue, New York, NY 10011
P: +1 (646) 454-9710



נ.ב בעוד אני מתלבטת לגבי התמונות הנכונות לפוסט, המילים המדויקות הוויזואליות המדויקת,
התבשרנו על הסגר האמריקאי שהגיע באיחור.
גם זיזי נסגרת בימים אלה עד להודעה חדשה. עד החזרה לחיים הנורמליים מלאי הבריאות הבילויים של כולנו.
הכותבת:
מימי נורי מעצבת פנים 052-8334970
https://miminuri.co.il/
מימי נורי- משרד בוטיק לעיצוב ותכנון פנים
https://www.instagram.com/mimi_nuri_designer/
אין כוונה להפרת זכויות יוצרים










