מתכון שהמצאתי לתבשיל קארי כרובית ובטטה בחלב קוקוס. מדובר בתבשיל ירקות עם ניחוח תבלינים משכר, על מצע שכבת אורז ועדשים. זה כל כך טעים שממש אפשר להמשיך ולאכול עוד קצת ועוד קצת עד שנגמר.
בכלל לא מרגישים שזה בעצם טבעוני ומהווה פתרון לחלבון מלא כתוצאה משילוב של דגנים וקטניות.
מרכיבים:
לאורז הלבן:
2 כוסות אורז
2 כפות שמן קנולה
4 כוסות מים
1 כפית מלח
לעדשים:
1 כוס עדשים שחורות שבושלו במים עד ריכוך (15-20 דקות)
לתבשיל הקארי:
2 כפות שמן אורז או קנולה
1 בצל קצוץ
1 כרובית יפה מפורקת לפרחים
2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות
3 גבעולי סלרי קצוצים
1 פחית מי קוקוס (5.5% שומן)*
2-3 כפות רוטב סויה
חופן עלי סלרי קצוצים דק
חופן עלי כוסברה קצוצים
כפית עלי נענע מיובשים
1/2 לימון פרוס דק עם הקליפה
1 פלפל צ׳ילי קצוץ ( לא חובה)
1 כפית גדושה קארי אדום (תאילנדי)
1 כפית אבקת קארי הודי
1 כפית קורנפלור מדוללת ב-2 כפות מים*
מלח, פלפל.
אופן ההכנה:
להכין את האורז:
לטגן את האורז תוך ערבוב עד שקצותיו מלבינים, בשמן הזית. להוסיף את המים והמלח להביא לרתיחה ולבשל על להבה קטנה כ-18 דקות.
להכין את הקארי:
להכניס לסיר רחב את שמן הזית, הבצל, הסלרי, הבטטה ופרחי הכרובית עם מעט מים (1/2 כוס בערך).
לטגן/לאדות מעט תוך כדי ערבוב ותוך כדי הוספת כמות של 2-3 כפות מים בכל פעם שהמים נגמרים בסיר.
להוסיף את רוטב הסויה, הלימון, משחת הקארי, אבקת הקארי, העלים הירוקים, הנענע המיובשת, הפלפל האדום ופחית מי הקוקוס.
להביא לסף רתיחה ולבשל על אש קטנה עד שהירקות מתרככים.
להוסיף את הקורנפלור המדולל ולבשל יחד עוד דקה שתיים להסמכת הרוטב.
לטעום ולהוסיף מלח ופלפל לפי הצורך.
להגשה: לשים בצלחת כמות יפה של אורז לבן. מעליה לפזר מהעדשים השחורות (אפשר לערבב יחד ואפשר להניח בשכבות).
לצקת מעל את תבשיל הקארי עם הירקות לקשט במעט עלי סלרי, פטרוזיליה או כוסברה ולהתענג.
מנה מטריפה, חורפית שפשוט כיף לאכול, חריפה או לא, בהתאם להעדפה האישית.














