עוגת מיץ תפוזים עשירה וריחנית ומעליה קרם קצפת מפנק.
הניחוח המיוחד שלה ימלא את הבית. עוגה נהדרת לאירוח וההכנה קלה ומהירה במיוחד.
אחרי שתטעמו, תתחילו ליישר לעצמכם פרוסה אחר פרוסה, עד שהעוגה תיגמר.
עם כזאת עוגה במקרר, נותר רק לשאול: " נו, מי רוצה גם קפה?"
יאללה, מכינים…
עוגת מיץ תפוזים
החומרים לעוגה:
4 ביצים
כוס ורבע סוכר
1 שקית סוכר וניל
חצי כוס שמן קנולה
1 כוס מיץ תפוזים (מיץ סחוט טרי או מיץ מבקבוק)
2 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפייה
להרטבת העוגה המוכנה:
חצי כוס מיץ תפוזים, ליקר תפוז לפי הטעם
לקרם:
1 כוס חלב
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
1 מיכל שמנת מתוקה
חצי חבילה שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
להפריד 4 ביצים.
בקערת המיקסר להקציף את החלבונים לקצף לבן ויציב. לאחר מכן להוסיף לתוך הקצף המוכן כרבע כוס סוכר, מתוך כמות הסוכר שבמתכון ולהמשיך להקציף כדקה נוספת.
את קצף החלבונים לשמור בקערה בצד.
בקערה נוספת לערבב את החלמונים עם כל שאר החומרים של העוגה לעיסה אחידה. כשהעיסה אחידה לקפל לתוכה בתנועות קיפול עדינות את קצף החלבונים בעזרת מרית גומי.
את עיסת העוגה לשפוך לתבנית עוגה משומנת קלות בשמן קנולה או בחמאה.
לאפות בתנור בחום בינוני עד שהעוגה יציבה ומזהיבה (בד"כ זמן האפייה נע בין 35- ל-45 דקות אפייה. תלוי בתנור).
כשהעוגה יוצאת מהתנור לצנן אותה היטב. לאחר שהעוגה הצטננה, להרטיב את פני העוגה ברבע עד חצי כוס מיץ תפוזים. לטפטף מעל העוגה גם ליקר תפוז, לפי הטעם.
בינתיים מכינים את הקרם:
להקציף במיקסר 1 כוס שמנת מתוקה עם 1 כוס חלב ועם 1 חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל. כשהקרם אחיד לקפל פנימה חצי חבילת שוקולד צ'יפס מאיכות טובה.
את הקרם יש למרוח מעל העוגה הלחה. להחליק וליישר בעזרת מרית וליצור שכבת קרם אחידה ויפה.
מומלץ לצנן את העוגה במקרר לפחות שעתיים-שלוש לפני ההגשה. תתאפקו קצת.
אחרי זה תרשו לעצמכם להתפנק עם כוס קפה ליד. בהצלחה.













