בקיץ האחרון הייתי בצפון איטליה. כל כך יפה וירוק שם, עד כדי כך שלא רציתי לחזור הביתה.
אלו היו ימי קיץ חמים עם נופים מדהימים של שדות פרושים, גפנים משתרגים ובעיקר אוכל משובח: לזניה אמיתית. פסטות בצורות מרהיבות שנעשו בעבודת יד. פיצות עם בצק דק. פוקאצ'ות. טירמיסו וגלידה איטלקית עשירה.
המטבח האיטלקי הוא המטבח האהוב עלי: פסטה בכל הצורות, אנטיפסטי, הרבה ירקות, גבינות, רטבים, שמן זית בשפע ועשבי תיבול טריים.
היה תענוג גדול ליהנות מהאוכל האיטלקי המקורי.
לאחרונה אכלתי במסעדה נעימה בשם: פורנלו, בקדימה, שהזכירה לי כמה מהטעמים ששמחתי להיזכר בהם שוב.
זה היה ערב חורפי וקר ובהמלצת השף מתן הרבט, טעמתי מרק מינסטרונה איטלקי קלאסי.
מרק מינסטרונה הוא דווקא אחד המרקים שאני לא נוהגת להזמין במסעדות. אני אוהבת מרקים עשירים מאוד וקטיפתיים.
המרק שאכלתי במסעדת פורנלו, הוא מינסטרונה אליפות. מרק עשיר ומלא בירקות חתוכים לחתיכות מינאטוריות, שעועית לבנה ופסטה, עשוי מציר ירקות משובח וניחוח של עלי טימין.
לגמרי התאהבתי במרק הזה. אז יש לי הפתעה: קיבלתי את המתכון באדיבותו של השף… (בתמונה המרק כפי שאני הכנתי אותו בביתי)
מרק מינסטרונה אליפות
המצרכים:
2 בצלים בינוניים קצוצים
3 גבעולי סלרי קצוצים
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות
1 כרישה קצוצה (החלק הלבן)
כוס קיטניה מבושלת (מה שאוהבים: שעועית, חומוס…)
2 עגבניות קצוצות
כוס כרוב לבן קצוץ
4 ענפי תימין
350 גרם רסק עגבניות
כוס פסטה קצרה מבושלת אל דנטא
1 כף פפריקה מתוקה
כפית קימל
כפית מלח
כפית פלפל שחור
2 כפות סוכר
1/3 כוס שמן זית
100 גרם בזיליקום קצוץ
3 ליטר ציר מרק עוף מוכן או מים
אופן הכנה: מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל, כרישה וסלרי עד לריכוך והזהבת הבצל
מוסיפים תימין, גזר, כרוב, תפו"א, רסק עגבניות,ועגבניות ומכסים לעשר דקות
מוסיפים את המים, הקטניות והתבלינים ומבשלים עד לריכוך מלא של הירקות
מוסיפים את הבזיליקום והפסטה מבשלים 5 דקות נוספות ומוכן להגשה (ומרגישים איטליה!!!)
מתן, תודה על המתכון! (תאמינו לי, לפני שתכינו אותו בעצמכם, מומלץ לטעום את המרק של מתן. אליפות)
בנוסף טעמתי עוד מספר מנות מצויינות שהזכירו לי את איטליה (וחבל שאין לי גם את המתכונים שלהם)
פוקאצ'ה שהגיעה עם מתבלים שונים ופלטת אנטיפסטי מגוונת.
אני אוהבת לשלב סלטים טריים בארוחה שלי. סלט הקפרזה, סלט עגבניות שרי, גבינת מוצרלה, בזיליקום ושמן זית מתובל בבזיליקום וטורטיות. טעמתי גם סלט שורשים טרי עם קולרבי, סלק והמון גבינת פרמז'ן, נבטים, עירית ושומשום קלוי בתיבול ויניגרט לימון.
את המנה האיטלקית הבאה, אני מכירה בשם אחר: כדורי ארנצ'יני. בפורנלו, בחרו להם את השם: סופלינה – כדורי אורז בציפוי פריך ובתוכם מילוי פטריות, פרמז'ן ומוצרלה. זה הוגש עם רוטב יוגורט שמיר. למנה העיקרית בחרתי בסלמון בתנור – פילה סלמון טרי צלוי בתנור על מצע ניוקי, עגבניות שרי, שמן זית, בזיליקום טרי, בלסמי ועשבי תיבול בליווי סלט ירוק.
פסטות זו החולשה שלי. בחרתי לטעום את הניוקי אפונה ופרמז'ן. מנה מאוד עדינה, ויפה.
ואם חשבתם שהערב הסתיים בלי להרגיש איטליה עד הסוף. טעות. היה גם טירמיסו מפנק…
אבל הכי הכי איטליה בשבילי היה דווקא הסורבה מנגו. זה הזכיר לי את הגלידריות בסימטאות של מלצ'סינה. כשכל מנת גלידה היתה כגודל הרי הדולמיטים.
כאן הוגשה מנת סורבה יפה של שני כדורים גדולים, מעוטרת בעלה נענע ועם טעם עשיר ומרענן של מנגו.
למי שאוהב אוכל איטלקי ומעריך אוכל משובח, פורנלו מומלצת.
תודה לשף מתן הרבט ממסעדת פורנלו, המעלית 6, א.התעשייה קדימה. 09-8911636
————
ואפרופו מתכונים, לסיום סיפור קטן ומאוד מרגש:
אומרים שבגנים עוברים הרבה דברים. גם האהבה והכישרון לבישול. סבתו של השף מתן הרבט, חיה הולנדר ז"ל, ניצולת שואה, היתה טבחית באושוויץ.
היא שובצה לעבודה במטבח ובישלה עבור הקצינים הנאציים. העבודה הטובה שעשתה במטבח הצילה את חייה במחנה. בתום המלחמה כשעלתה ארצה עסקה בבישול כמקצוע.
לאחרונה נמצאה מחברת המתכונים המקורית של הסבתא, שהלכה לעולמה לפני כמה שנים. מתן מקווה להוסיף בקרוב לתפריט של פורנלו מנות בהשראת סבתו.
















