ממרחי או מטבלי הטחינה המוכנים שקונים בסופר יש בקושי טעם שמזכיר טחינה, וגם ערכים תזונתיים ירודים. כמות הטחינה בממרח קטן במיוחד – היא מדוללת בכמות גבוהה במיוחד של מים והממרח מעובה בעמלינים ובשאר תוספות לא ידועות.
אני באופן אישי ממליצה לכם לקנות טחינה גולמית ולהכינה בבית.
הטחינה משתלבת נפלא בכל סלט ותבשיל, מקרימה מרקים ומוסיפה טעם עשיר לעוגות ועוגיות.
חברת אחוה, ממתגת מחדש את אריזות הטחינה. החברה משיקה טחינה גולמית רגילה וטחינה גולמית מלאה בעיצוב חדש, השם דגש את יתרונותיה של טחינה אחוה – היותה טבעית לגמרי, ללא תוספת נתרן ועשירה בערכים בריאותיים כמו סידן, ברזל ובסיבים תזונתיים.
בתחקיר מיוחד ששידרה תוכנית "כלבוטק", דירגה התוכנית את הטחינות המומלצות וקבעה כי הטחינה המלאה דלת הנתרן של חברת "אחוה" הנה מהמומלצות ביותר וכי ערכיה הם מהגבוהים הקיימים במוצרי הטחינה בישראל.
את הטחינה שלי אני מכינה עם: מים קרים מאוד, מיץ לימון טרי , שום טרי , מלח, פלפל לבן, פפריקה אדומה מתוקה ועשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה)
יעקב מלאך, מנכ"ל חברת "אחוה" : "ביקשנו לרענן את אריזות המוצרים המלוות אותנו בעשור האחרון ולהביא באריזה את יתרונות הבריאות, טריות, רעננות וערכים תזונתיים גבוהים. מפעל הטחינה החדש שאנו חונכים בימים אלה, יאפשר לנו להמשיך ולייצר טחינה ברמה גבוהה ואיכותית כפי שאנחנו עושים מזה שנים רבות ועדיין לשמור על מדיניות המחירים הזולה שלנו".
בכשרות הבד"ץ העדה החרדית ירושלים (פרווה).
מחיר מומלץ לצרכן: 10 – 13 ₪ לאריזת 500 גרם.
להשיג ברשתות השיווק והחנויות המובחרות.
ערכה וצילמה : היבא נדיה












