הייתי צריכה להכין השבוע לאיזה מפגש עוגה עם סיפור, משהו שמייצג אותי, יומיים עברתי על כל בלוגי האפייה, עיתוני בישול, ספרים, תוכניות וחיפשתי רעיון השראה למתכון, ו…כלום, שום מתכון לא התחבר לי לסיפור. בלילה שלפני נדדה שנתי ואז ממש פתאום צץ לי הרעיון, כזאת אני, תמיד בלחץ וברגע האחרון יוצאים ממני דברים טובים שאני מרוצה מהם.
החלטתי ללכת על עוגה פשוטה, בלי הרבה רושם והצגות, עוגת המיץ תפוזים שלנו, אבל… נתתי לה טוויסט שמתחבר אלי, אני הכי אוהבת לאפות דברים פשוטים וקלים בכלי אחד, בכלל כדרך חיים אני לא אוהבת לסבך את החיים, אוכל פשוט, בגדים נוחים, נעליים נוחות, אני אוהבת ללכת בדרך הקלה. והעוגה הזאת היא ממש אני. אז הפכתי את עוגת המיץ לעוגת קפה עם שוקולד ציפס ואגוזים, יצא מטורף, באמת, אני לא ממהרת להחמיא לעצמי בדרכ, אבל היא באמת יצאה ספוגית, גבוהה יפה, מרשימה וטעימה.
והרי ברור לכם למה הפכתי אותה לעוגת קפה ושוקולד, כי אני הרי אישה של קפה… אוהבת קפה, לשתות קפה, להזמין לקפה, להכין קפה …ויש לי בית קפה, וסיפורים מהקפה. ואני גם אוהבת שוקולד. והאגוזים ? זו נגיעה של בריאות כי אגוזי מלך הם סופר בריאים והיום זה טרנד אוכל בריא, והקפה מחולל קסמים ולשוקולד סגולות מיוחדות כידוע, מושלם.
אז יצאה לי עוגת קפה נהדרת עם סיפור, ואני הייתי מאושרת…
מוזמנים לנסות
4 ביצים
כוס וחצי סוכר
3/4 כוס שמן
כוס נס קפה( 2 כפיות נס מלאות 2 כפיות סוכר ומים)
2 כוסות קמח
שקית א. אפייה
כפית נס קפה מגורען
כוס שוקולד ציפס
כוס אגוזי מלך
מקציפים כ4 דקות ביצים וסוכר, תוך כדי הקצפה מוסיפים שמן קפה. מוסיפים את הקמח , אבקת אפיה, נס קפה שוקולד ואגוזים ומערבלים שןב, מקפלים את כל התערובת בעזרת לקקן ויוצקים לתבנית ששומנה היטב , מפזרים מעל השמן סוכר, זה גם מקל את השחרור של העוגה מהתבנית וגם נותן לה קראנצ'יות .אני אוהבת אותה בתבנית פלא עגולה החומרים מספיקים כם לתבנית מרובעת חד פעמית מלבנית.
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות בטורבו למשך חצי שעה.
מוצאים כאשר קיסם שנועצים יוצא יבש.
מקררים מעט ומשחררים מהתבנית ומפזרים אבקת סוכר.
לחיי הקפה , השוקולד והחיים הטובים והפשוטים!
שלכם באהבה
יעלי












