7 עובדות שלא ידעתם על יין
בטח שיש לנו מסורת של יין בארץ, הפיניקים היו ממש טובים בזה, הרומאים שילמו לחיילים שלהם ביין, זה הממלוכים שכבשו את הארץ והיו שבטים מוסלמים שבהתאם לאיסור שתיית אלכוהול דאגו לעקור את כל הכרמים בארץ ולהשמיד הלכה למעשה את תעשיית היין המפוארת שהיתה כאן.
יש יקבים, שמעדנים את היין שלהם דרך חלבוני ביצים (לא היקב הזה) כדי להוריד מהמרירות של הענבים,
יקב ויתקין הוא אחד מהיקבים הבודדים בארץ כרגע בעלי תו תקן של "יין טבעוני" כלומר כל היינות המיוצרים ביקב ללא שימוש בשום חומר מהחי.
יש מחוז בצרפת שפותחה בו עוגת חלמונים מיוחדת ומסורתית, פשוט בגלל שלא היה מה לעשות עם החלמונים שנשארו בתהליך הפקת היין דרך חלבונים.
גם יין אדום מומלץ לקרר מעט במקרר הביתי, המושג "טמפרטורת החדר" שנהוג להשתמש בו בהקשר להגשת יין אדום הוא מושג שמתייחס ל20-25 מעלות, לא נכתב על חדר בישראל החמה.
אפשר לשנע ענבים רק עד 1000 קמ נסיעה,מה שאומר שהם חייבים להיות מקומיים כדי לייצר יין כחול לבן.
קרניאן נחשב בעבר זן נחות בענבים שגדל בארץ, פשוט כי היקבים הגדולים השקו הרבה כדי להפיק יותר סחורה בפחות איכות.אבל כשהיינן מוכן לשלם יותר כדי שיגדלו את הענבים בדיוק איך שהוא רוצה זה יוצא היין הכי טעים בעולם.(רמז,בדיוק כאן)
כשאומרים לך בהתנשאות שיש תחושה של שנף ביין, זו מילה נרדפת לוניל והארומה הנוספת בכלל מגיעה מחבית האלון שמריחה ממש נפלא. מה שמזכיר לי שפעם זרקתי דייט רק כי הוא הריח יין בהתנשאות ומלמל מילים לא ברורות .
ולמה אני יודעת את כל זה? כי לא יצא לי עדיין לפגוש מישהו שככ אוהב יין כמו אסף מיקב ויתקין. הסיור שלנו הוזמן לשעתיים, אבל היין בוער בו כל כך שלא היה סיכוי שיפסיק לדבר.לפחות עד שכבר איחרנו לגן. אחד שרואים שכואב לו הלב לשפוך את מה שנשאר בכוס מהטעימה לתוך הבוקט, כי כן בוכים על יין שנשפך,ובטח כשהוא כזה טעים.
את דודי הכביסה הענקיים להכנת היין הוא הזמין במיוחד עם פתח מוגבה כדי שהיין ימשיך בתהליך בדיוק בגובה הנכון וקליפות הענבים יישארו נמוכות יותר כדי שלא תקבלו טיפת מרירות.
את המעבדה המרגשת הוא מסתיר במעלה המדרגות, אוי אסור לי להכניס אתכם, מה סגרנו שעולים? וביוש לא ראית שאנחנו כבר שם?
הרוז'ה שזה היין האהוב עלי ביותר נגמר,הם מכרו את כולו, חייבת לחזור. וכמובן שאני אוהבת את היין שהכי קשה להכין ולא נמצא במיינסטרים,אבל בטוח בדרך לשם.
אפשר לבוא למרכז המבקרים ולפתוח שולחן לטעימות, אפשר לשים את הילדים ליד הצבים בנחל, להגיד שנייה אני כבר חוזרת ולהתחמק לאחור. אפשר גם לקבל הסתיידות עורקים מהגבינות המוגשות במקום או סתם להתפוצץ מאושר צרוף כשאתם מוקפים באנשים הנכונים לחלוק איתם את החוויה.
ואני מאוד מקווה בשבילכם שאפשר לקבל סיור עם אסף רק בשביל העיינים הבורקות כשהוא מדבר על יין חקלאות ואהבת הארץ.
האמת שביקשתי קומוניקאט מסודר כדי לצאת חכמה עם מילים יפות של יין אחרי שטעמתי את כולם, אבל היה לי ממש טעים אז לא הצלחתי להזדמן בסבלנות. חוץ מזה, מגיע לכם שתהנו גם.
———-><———-><———-><———-
רוצים לראות מה אני עושה? בואו לבקר באתר הבית שלי
רוצים לראות אותי לייב? מוזמנים לערוץ היוטיוב שלי
הכי הרבה אני אוהבת לעדכן את האינסטגרם שלי
והמתנות הכי שוות בחנות האטסי שלי






















