שישי בבוקר. בחוץ יום אביבי. אני ממהרת להכין ארוחת צהריים לבנות ולחצי השני ויוצאת לבראנץ מפנק אצל אופיר ורועיקי בארוחת EatWith לרגל השקת סדרת גבינות סימפוניה עם טעמים, שילובים ומרקמים חדשים. עם מימוזה שקדים ותפוזי דם ההתחלה כבר נראתה מבטיחה. בתוכנית האומנותית קיבלנו כיסויי עיניים לטעימות עיוורות של הגבינות החדשות. ממוקדי מטרה לזהות את הטעמים החדשים זרקנו לחלל האוויר את המרכיבים שזיהינו: ג'ינג'ר מסוכר, בצל ירוק, למון גראס ופלפל צ'ילי – לסימפוניה זכרונות מבנקוק (השילוב המנצח מבחינתי), ריבת בצל ביין אדום ושברי פולי קקאו – לסימפוניה ערב בפריז, עדשים שחורות, פלפל קלוי, כמון ולימון לסימפוניה סמטאות השוק. אחרי הארוחה כבר דגדג לי באצבעות לשלב את הגבינות במטבח שלי.
.
.
שבת בבוקר. בחוץ יום סגרירי. סיבה טובה לבוקר איטלקי במטבח יחד עם הבנות ועם החצי השני. אחרי שהכנתי בצק לפסטה קראתי לכולם למטבח. עבדנו כמו מכונה משומנת, ממש כמו סרט נע. הבנות על מכונת הפסטה, מרדדות את הבצק, החצי השני מתחיל במילוי ובסגירה ובהמשך הבנות מצטרפות אליו. ואני – מנצחת על הכל, מכינה מילויים, רוטב ומוודאה שהכל ישתלב יחד. אז מה הכנו? סוכריות פסטה ב-2 צורות ועם 2 סוגי מילויים ואת הכל עוטף רוטב עגבניות ושמן זית. מומלץ!
![]()
סוכריות פסטה במילוי בטטה או תרד ברוטב שמן זית ועגבניות
מצרכים:
לבצק הפסטה
500 ג’ קמח פסטה או קמח רגיל
5 ביצים
קורט מלח
מלית בטטה
לרוטב שמן הזית
שמן זית
2 בצלים סגולים קוצים לקוביות (1 בצל עבור כל מחבת רוטב)
4 שיני שום קצוצות (2 שיניים לכל מחבת רוטב)
צרור בזיליקום טרי קצוץ
40 עגבניות שרי חתוכות לרבעים או לשמיניות – תלוי בגודל העגבניות (20 יחידות לכל מחבת רוטב)
מלח, פלפל שחור
.
.
אופן ההכנה:
1. מכינים את בצק הפסטה: לשים את כל חומרי הבצק במעבד מזון עד שמתגבש לגוש. מוציאים ממעבד המזון, מעבדים ביד ועוטפים בניילון נצמד. אפשר ללוש את הבצק בידיים: יוצרים "הר" קמח על משטח העבודה ובמרכזו יוצרים גומה. לתוך הגומה מוסיפים את הביצים ואת המלח ומתחילים ללוש עד שנוצר בצק. מכניסים למקרר ל-20 ד' עד חצי שעה. בינתיים מכינים את המליות.
2. למלית הבטטה:
- מטגנים בשמן זית את הבצל הקצוץ עד הזהבה.
- מחממים מחבת קטנה על האש. כשהמחבת חמה מוסיפים את הצנוברים (בלי שמן) ומערבבים כל הזמן, עד הזהבה. נזהרים שהצנוברים לא ישרפו.
- מועכים את הבטטה המבושלת בלי נוזלי הבישול, מסננים משאריות נוזלים ומערבבים יחד עם הבצל המטוגן, הצנוברים והתבלינים.
.
3. למלית התרד:
- קוצצים את התרד.
- מקפיצים יחד במחבת את התרד, שמן הזית, מלח ופלפל שחור עד שהתרד מתרכך.
- מורידים מהאש, מוסיפים גבינות ואגוז מוסקט ומערבבים.
.
.
4. מוציאים את בצק הפסטה מהמקרר, מפזרים הרבה קמח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק במכונת פסטה לעובי דק (עד דרגה 5 במכונה). אם אין מכונת פסטה אפשר לרדד במערוך למרות שהבצק קשה.
5. חותכים את הבצק המרודד לריבועים גדולים. במרכז כל ריבוע שמים 1-2 כפיות מהמלית.
6. כדי לבחין בין 2 סוגי המילויים יצרנו סוכריות בצורות שונות לכל מילוי: סוכריה בצורת טופי ושקיק סוכריות.
לסוכרית טופי: מורחים מים על שולי הבצק, מקפלים את הבצק על המילוי לשניים ויוצרים מלבן צר. מצמידים את הבצק מ-2 צידי המילוי ומסובבים מעט את קצוות הבצק ליצירת סוכריה.
.
.
לשקיק סוכריות: מורחים מים על שולי הבצק, אוספים את הבצק למרכז ומסובבים את הבצק בחלק העליון, כמו סגירת שקית.
.
.
7. מניחים את הסוכריה המוכנה על צלחת מקומחת. ממשיכים באותו אופן עד סיום הבצק והמילוי. מידי פעם מפזרים קמח על הסוכריות. אסור שהן ישארו ללא ציפוי קמח.
8. מרתיחים מים בסיר גדול ובינתיים מכינים את הרוטב. כשהמים רותחים מוסיפים מלח.
אני הכנתי 2 מחבתות רחבות ועמוקות עם רוטב ולכל אחת הכנסתי סוג אחר של סוכריות.
9. להכנת הרוטב – מטגנים בהרבה שמן זית את קוביות הבצל עד שהופכות לשקופות, מוסיפים שום ומטגנים יחד עוד חצי דקה. מוסיפים את העגבניות, הבזיליקום הקצוץ והתבלינים. מערבבים יחד עוד דקה ומכבים את האש. אם הרוטב סמיך מוסיפים עוד שמן זית.
10. מעבירים את הסוכריות המוכנות בעדינות אל סיר המים הרותחים ומבשלים כ-8 דקות. אל תכניסו את כל הכמות לסיר. לפני שמוציאים אותן טועמים סוכריה אחת כדי לוודא שהבצק מבושל. את הוכריות המוכנות מעבירים למחבת עם הרוטב, ובינתיים ממשיכים לבשל את שאר הסוכריות שלא הוכנסו לסיר עם המים הרותחים.
11. בינתיים מחממים שוב את הרוטב שהכנתם קודם ומוציאים אליו בעדינות את הסוכריות המוכנות, מוסיפים עוד שמן זית בנדיבות ומערבבים בעדינות בתנועת קיפול עד שהרוטב יעטוף את כל הסוכריות.
.
















