אמצע החופש הגדול, אחר-צהריים מאוחרים לקראת ערב, יצאתי לבלות עם חברים. רק אני, בלי החצי השני ובלי הבנות. כן, גם לאמא מותר לבלות. צלחתי את הפקקים של חמישי בערב די בקלות והגעתי לאקדמיית בולטהאופ בנמל תל-אביב לסדנת בישול לרגל השקת סדרת רטבים חדשים של יד-מרדכי.
אחרי סיבוב נשיקות, "תדלוק" במשקה דמוי מוחיטו על בסיס ערק עם מיץ לימון ונענע ופטפוט בין חברים, הגיע השף יניב גור אריה, שהיה שותף לפיתוח הרטבים, לספר לנו על המאפיינים של כל רוטב ולאילו שימושים מתאים בעיקר. מהר מאוד שמעתי את השם שלי נזרק לחלל האוויר, כשהוא הגיע לדבר על רוטב מנגו קארי, שמתאים לתבשילים צמחוניים ולהקפצת ירקות. בהתחלה חששתי, כי יש לרוטב ריח של עמבה עדינה, אבל הוא טעים מאוד. עוד בסדרה רוטב שזיף ורימון, רוטב טריאקי ורימון ורוטב צ'ילי שום. שמחתי לדעת שהרטבים לא מכילים חומרים משמרים וצבעי מאכל.
.
.
בסדנה, כמו בסדנה. אחרי שלב ההסברים, הגיע שלב ההדגמה. עכשיו הצטרף להרכב השף אבנר לסקין, שלימד אותנו כמה פטנטים לאידוי דגים בכלי במבוק וצליה של מגוון בשרים עם הרטבים החדשים.
.
.
עכשיו הגיע תורנו. התחלקנו לזוגות. אני בצוות של הצמחונים. החלטנו לנסות את רוטב המנגו קארי. נגשנו לשולחן המצרכים הענק והיו לנו כל-כך הרבה ירקות ומרכיבים, שרצינו להשתמש בהם, שהחלטנו לעשות 2 מנות, כל אחת אחראית על מנה. אני בחרתי להכין ניוקי עם בטטה וכרשה. יצא ממש טעים.
![]()














