אחי מתחתן. לרגל המאורע אמא שלי הזמינה את המשפחה המורחבת מ-2 הצדדים לארוחה חגיגית. כל אחד תרם את חלקו. בסיום הארוחה השולחן התמלא בקינוחים. קבלו את הקינוח הרומנטי שלי בגביעים אישיים, שכבות של פירורי פתי-בר מעורבבים עם שוקולד ופקאן מסוכר, קרם וניל צרפתי וסלט פירות שיכור. גם הילדים וגם המבוגרים אהבו את הקינוח.
![]()
קינוח בשכבות: סלט פירות שיכור, קרם וניל ופירורים
מצרכים ל-20 גביעים אישיים:
לסלט הפירות
1.1 ק"ג פירות העונה נקיים מגרעינים וחתוכים לקוביות קטנות (משקל הפירות אחרי קילוף ובלי גרעינים)
150 מ"ל כוס מוסקט ירדן (יין לבן מתוק יקב רמת הגולן)
לשכבת הביסקוויטים התחתונה
125 גרם ביסקוויטים פתי-בר אסם בטעם וניל (16 יח' ביסקוויטים)
100 גרם פקאן סיני מסוכר
100 גרם שוקולד מריר 85% mooi
1 כף שטוחה שוקולית
90 גרם חמאה מומסת
לקרם הוניל
2 חבילות אינסטנט פודינג וניל צרפתי אסם
2 כוסות חלב
2 שמנת מתוקה
לשכבת הביסקוויטים העליונה
100 גרם ביסקוויטים פתי-בר אסם בטעם שוקולד (14 יח' ביסקוויטים)
100 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה:
1. לסלט הפירות: מערבבים את הפירות החתוכים עם היין המתוק ומכניסים למקרר.
2. לשכבת הביסקוויטים התחתונה: מרסקים במעבד מזון עם להב פלדה את הפתי בר בטעם וניל, פקאן מסוכר ושוקולד מריר עד קבלת פירורים בינוניים. מוסיפים שוקולית ומערבבים. מחלקים את התערובת ל-2.
3. מוסיפים את החמאה המומסת רק לתערובת אחת. מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
4. משטחים בתחתית הגביעים האישיים שכבה דקה מתערובת הביסקוויטים שעורבבה עם החמאה (בין 1 ל-2 כפות). אם נשארת תערובת ביסקוויטים, מוסיפים אותה לתערובת הביסקוויטים שלא השתמשת בה. מכניסים את הגביעים למקרר להתקשות השכבה הראשונה.
5. מכינים את קרם הוניל: מקציפים במיקסר 1 כוס חלב, 1 שמנת מתוקה ו-1 אינסטנט פודינג וניל צרפתי כ-3 דקות במהירות גבוהה עד קבלת הקרם.
6. מוציאים את הגביעים מהמקרר ושמים 1-2 כפות מקרם הוניל על שכבת הביסקוויטים. יוצרים שכבה דקה ואחידה של קרם וניל. מחזירים את הגביעים למקרר.
7. מוציאים את סלט הפירות מהמקרר, מערבבים היטב ומסננים את הנוזל שלא נספג בסלט הפירות, על מנת שהנוזל לא ירטיב את הקרם.
8. מוציאים את הגביעים מהמקרר ומחלקים את סלט הפירות באופן שווה בין הגביעים. מחזירים את הגביעים למקרר.
9. מכינים עוד קרם וניל: מקציפים במיקסר 1 כוס חלב, 1 שמנת מתוקה ו-1 אינסטנט פודינג וניל צרפתי כ-3 דקות במהירות גבוהה עד קבלת הקרם.
10. מוציאים את הגביעים מהמקרר ושמים 1-2 כפות מקרם הוניל על שכבת סלט הפירות. יוצרים שכבה דקה ואחידה של קרם וניל. מחזירים את הגביעים למקרר.
11. לשכבת הביסקוויטים העליונה: מרסקים במעבד מזון עם להב פלדה את הפתי בר בטעם שוקולד. מוסיפים אותו לתערובת הביסקוויטים שנותרה מסעיף 2, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים ליצירת תערובת אחידה.
12. מוציאים את הגביעים מהמקרר ומפוררים ביד באופן שווה בין הגביעים את תערובת הביסקוויטים מעל שכבת קרם הוניל. מחזירים למקרר עד ההגשה.













