
כשאת נשואה למאותגר קשב וריכוז, את צריכה להביא בחשבון לא מעט דברים:
1. חובה לגוון חוויות. אי אפשר עוד ועוד מאותו דבר, כי הוא ממצה מהר
2. עלייך למפות אהבות שלו, כדי לגרות ולסקרן
3. כולנו מונעים בסוף מצרכים בסיסיים, אוכל כמובן הוא אחד מהם.

ביום הרביעי בחצי האי פיליון, הוא אומר לי:
"תקשיבי, יפה ככל שיהיה הכביש המפותל ולצידו הים, היער, החורש והנוף,
מיציתי"

ואז הוא אמר לי, "הייתי הולך בכיף לעשות פה איזה יום בישול"
עוד הוא מדבר, אני כבר מחפשת בגוגל אופציות לשיעור בישול בפיליון
ומוצאת!

קונסטנטינוס, מהמלון בו אנו שוהים, מתקשר עבורנו
ונותן לי לדבר עם פיליפ.
פיליפ מבקש ממני לבחור בין 4 אופציות אפשריות,
אנחנו הולכים על האופציה הצמחונית, מטעמי כשרות.
(זו היתה בחירה מעולה)
בתפריט 3 מנות:
צזיקי – תנו לי לאכול ממנו בוקר , צהריים וערב ואני מאושרת
פאי תרד בבצק פילו
וקציצות קישואים מטוגנות

נשמע סתמי ושכל אחד יכול בפשטות ובקלות, נכון?
אז זהו, כל אחד יכול , אבל רחוק רחוק מלהיות סתמי.
אני סוגרת עם פיליפ שעה, מקום מפגש (מלון גסטרונומי בפורטריה) ועלות סדנא
(65 אירו לאדם לסדנא פרטית, שווה כל אירו!!)
והשיחה מסתיימת.
למחרת אנחנו קמים בבוקר, אוכלים א. בוקר קלה ממש במלון
ויוצאים לכיוון פורטריה – מרחק של כ-45 דק' מהמלון שלנו באפיסוס.
מגיעים למרכזו של כפר מתוק וכיכר מרכזית ציורית,
בדרך נכנסים לראות את ה-2.5 חנויות שבמקום עם פירות צבעוניים ומוחמצים
ופנינו מועדות להוטל גסטרונומי.

פיליפ, צעיר מתוק, יושב בקבלה, מקבל אותנו באנגלית מעולה וחיוך ענק
מאוחר יותר , יסתבר שפיליפ נשוי לאחות של אלני, בעלת החווה וביה"ס לבישול
מכין לנו קפה, אנחנו יושבים עוד כמה דק בכיכר שבפתח המלון ואז הוא מסביר,
שאנחנו נוסעים לחווה שנמצאת כמה דק משם.
5 דק נסיעה פחות או יותר, ואנחנו בפתחה של @karaiskos farm
חווה אורגנית משפחתית, לול תרנגולות חופש, סוס וסוסה ידידותית במיוחד
(שבטח עד כתיבת שורות אלו, כבר חובקת סייח )
ירקות, פירות, עלים אכילים ונשתים מככל סוג אפשרי, גפנים, עץ דובדבנים ומה לא.

אלני, בעלת החווה, אשה מוארת, חמה ומקסימה, אמא כזאת,
יוצאת לכיווננו, מנשקת, מחבקת ומאחלת לנו בילוי נעים

ומשאירה אותנו עם אנני בתה המוכשרת כל כך,
עם השף המתוק ועם פיליפ.
אנחנו מתחילים בסיור ליקוט בחווה,
אוספים ביצים, תרד, קישואים, פרחי קישואים, מלפפונים
פטרוזיליה ושמיר סופר טריים ואת שאר הפרודוקטים,
שירכיבו את הארוחה שאנו עומדים להכין.

מתחילים עם הפילו, אלירן ואני מכינים את הבצק ,שהולך לנוח
ובהמשך, אנני תלמד אותנו איך פותחים את הבצק הגמיש הזה לעלי פילו דקים דקים
(זה לא דומה בשום צורה לפילו שאנחנו קונים פה בארץ!)

תבנית פאי יוצאת לכיווננו (הכל מצוחצח ומבריק) , הטאבון כבר מחכה בסבלנות
להכיל לקירבו את המאפה המשובח הזה.
שמן זית משמן את התבנית ודפנותיה – עלה ראשון נפרש מעליה כמו מפה מפוארת
שוב שמן זית ועוד עלה ושוב שמן זית ועוד אחד – שלןשה עלים דקים ופריכים ומעליהם
תרד טרי, צרור עשיר של עשבי תיבול ירוקים , גבינת פטה , ביצה , תיבול וגבינת פטה

ועכשיו, מעל הירוק הבוהק בטריותו , שמפיץ ריח, שרק מהזיכרון,
בלוטות הרוק שלי, עובדות שעות נוספות,
נפרשים עוד 3 עלי פילו שהכנו לבד בהנחייתה של אנני

למעלה, לסיום סיומת עוד קצת שמן זית,
עושים סימונים על החלק העליון של הפאי, כדי שכשייצא מהטאבון,
אפשר יהיה לחתוך בקלות ויאללה ביי ל-45 הדק' הקרובות.


בזמן הזה אנחנו מכינים צזיקי (ידעתם שצריך לסחוט היטב את המלפפונים?
ידעתם שלתערובת מכניסים שמן זית וחומץ? ושצריך להשאיר את הצזיקי
לפחות חצי שעה במקרר, לפני שאוכלים אותו?)
מסיימים עם הכנת הצזיקי ומכינים קציצות קישואים (טעימות ברמה של עילפון)
שתיכנסנה עוד רגע לשמן עמוק לוהט וילוו בצזיקי שהכנו.
הכל טרי כל כך, ריחני כל כך
ובעיקר, האווירה נעימה, מרגיש כאילו מבשלים עם חברים.
אנני מסתכלת מדי פעם בחרדת קודש ,
לבדוק שהכל נעשה פיקס.

שעתיים וחצי של הכנות ,עוברות כהרף עין,
אנני, שרק לפני שניה רידדה פה פילו לתפארת יוון
עורכת את השולחן לסעודת צהריים מפוארת,
אל השולחן מגיעות תוספות של ירקות מוחמצים מיוחדים, זיתים
רייקה (ליקר שובב שמסובב ת'ראש), יין ועוד דברים טובים


כולנו יושבים יחד לאכול, המשפחה המורחבת ואנחנו
משוחחים בנעימים על הא ועל דא
והכל , כל כך טעים ובשפע מחמם לב וקיבה.

אחרי 3.5 שעות יחד, אנחנו נפרדים והולכים לדרכנו
ואני מרגישה מחויבות לספר את החוויה הלאה.
עשו לעצמכם טובה,
מגיעים לחצי האי פיליון?
תתקשרו ותאמו לכם יום בישול בחווה של אלני.
אני מבטיחה שזו תהיה חוויה שלא תשכחו.
ליצירת קשר:
אתר החווה
כתובת החווה : Portaria Village Pelion Mountain Thessaly, Greece
מייל ליצירת קשר : info@peliongastronomy.gr














