בזכות הסוד של העוף הזה חזרתי כמה שנים אחורה לימי הצבא השמחים ועליזים שלי, כן! אני נהניתי מחווית השירות, הכרתי אנשים, מקומות, הרבה מהחוויות שעברתי בצבא חישלו ביגרו וחיזקו אותי.
חלק מהחוויות אפילו הגדילו אותי, לרוחב בעיקר, האוכל היה לי טעים (כן, אני יודעת שבדרך כלל לא טעים בצבא…), שירתתי בחרמון האוכל היה ממש טעים, שניצלים, פשטידות, עוגות מוס, טוסטים בשק"ם וכמובן שגם הפלאפל במג'דל שמס היה קרוב. אבל, הדבר היחיד ששימח אותי שנשארתי שבת זה לעצור בקרית שמונה בסופר ולקנות לי מחיות. כן, כאלה של תינוקות של פירות, למרות שהפכתי אדם בוגר בצבא ושכולם כמובן השתעשעו שאני אוכלת מחיות מטרנה של תינוקות לקינוח אחרי ארוחת הצהריים, אהבתי את זה ממש ולא וויתרתי עליהן. אחרי הצבא בעל כורחי נפרדתי מהן לתקופה, ניסיתי להיגמל.
כשהגדולה שלי הגיעה לשלב הפירות שמחתי ממש, בעיקר שיש לי תירוץ מוסבר והגיוני לחזור אליהן. נהניתי יותר ממנה מהשלב הזה, היא בקושי טעמה כי היתה קטנטונת כזו ואני הייתי "חייבת" להוות דוגמה אז עשינו חלוקה הוגנת, ביס אני – ביס היא ומה שנשאר – שלי. אחרי שהאחרונה התחילה לאכול סטייקים, נגמלתי שוב בלית ברירה.
עד עכשיו! זהו, מצאתי איך להחזיר את אהבתי הישנה בלי שאף אחד ישים לב ובבקשה תשאירו את הטיפ במתכון הזה בינינו שלא ידעו שנפלתי חזק שוב 🙂 מבטיחה לכם שהריח בבית יתפשט מיד, הבנות ספרו את הדקות ליד התנור. את העוף הזה לא יפסיקו לטרוף, הוא נימוח בפה, חגיגי וטעים ובהחלט יכול להיות מוגש בשולחן ראש השנה שקרב ובא.

מוכנים למתכון הסודי? קחו לכם תפוחים ותמרים ואנחנו מתחילים.
עוף נימוח בתפוחים ותמרים: (6 מנות)
4 כרעיים מחולקים.
5 תמרים רצוי מג'הול חתוכים לקוביות.
1 מחית תפוחי עץ מטרנה.
1/3 כוס סילאן.
1/3 כוס שמן זית.
1/3 כוס רוטב סויה בטעם סיני.
2 תפוחי עץ ירוקים (סמיט) חתוכים קוביות.
2 לימונים בינונים חתוכים לפרוסות.
לתיבול:
1 כפית מכל אחד: קינמון, בהרט, פפריקה מתוקה, כמון, שום גבישי. (למי שאוהב מתובל יותר אפשרי גם 2 כפיות מכל אחד)
1/2 כפית מכל אחד: הל, ציפורן, אגוז מוסקט.
מלח +פלפל
משרים את העוף עם כל החומרים לתיבול, רצוי ללילה או כמה שעות אם יש:

מחממים תנור לחום גבוה 200 – 220 מעלות, וצולים את העוף כשעה.
אחרי הצלייה, הרוטב הופך סמיך, העוף מקבל את הטעמים של התפוחים והקינמון אך מעודן מבחינת מתיקות בזכות הלימון, הלימונים והתפוחים הופכים ל"סוכריה" כפי שמכנות זאת הגוזלות שלי וצפו למריבות עליהן ובזכות המחית העוף מקבל את טעם התפוח המעודן עם התיבול שנוסף.
להצעת הגשה אנחנו התפנקנו עם טריו קינואה בעשבי תיבול:
1 כוס קינואה.
2 כוסות מים.
חופן עשבי תיבול אהובים (אני קצצתי מה שהיה לי: עירית, בצל ירוק, כוסברה, נענע).
1 בצל קצוץ קטן.
מלח+פלפל
1 כפית כמון, 1 כפית פפריקה, 1 כפית קינמון
ואפשרי לשדרג עם תמר מג'הול קצוץ קטן.
מטגנים את הבצל במעט שמן זית, מוסיפים את הקינואה לדקה, מכסים במים ומבאים לרתיחה, מוסיפים את התיבול והירק (והתמר) ומנמיכים לכ- 20 דקות.
בתיאבון!
לחיי זיכרונות מתוקים ושנה מלאה בברכה!
ובעיקר לחיי הנאה מדברים שלא חייב להיגמל מהם בשום גיל 🙂













