אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה,

וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם,

דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב השולחן בכדי להודות, הכרה כללית כזו, לא על משהו מיוחד, תודו שאנחנו רוב הזמן עסוקים במה שאין, אין בטחון, אין חינוך, אין חדשות טובות, אין ואין…

אבל עכשיו תעצרו ותחשבו כמה דברים יש לנו! כאלו שאנחנו צריכים לברך עליהם בכל יום: בריאות, שמחה, ראיה, שמיעה, חוש הטעם, וזה הבסיסי לפני שהודיתי על החבר שלצידי, הילדות, החברות הטובה, האהבה, העבודה שהתברכתי בה וסתם על זה שחזרנו עוד יום בשלום ובחיוך והרשימה כאן ארוכה.

כמובן שגם אני "נופלת" למה שאין אבל בהחלט משתדלת לפחות בסוף כל יום (בין ספירת המלאי המבקרת על מה לא הספקתי), להודות על מה שכן, איזו שיחה טובה, חברות חדשה באמצע החיים, חיוך, חיבוק של הבנות ועוד רגעים קטנים, קסומים שחולפים ככה לידנו. עצה שלי: תרשמו לכם על דף, לי נוצרה רשימה מכובדת רק מלחשוב תוך כדי הפוסט.

ואי אפשר חג בלי אוכל טוב סביב השולחן ולא נשכח שבשביל זה אני כאן…

אז הפעם חציל ובשר, שילוב מנצח בעיצוב חגיגי לארוחת הודיה או סתם לארוחה שאנחנו מודים בה שיש על השולחן שלנו ארוחה והיינו מספיק בריאים לעבוד עבורה ואפילו לבשל אותה.

חציל3

מתחילים:

בקערה מערבבים את חומרי הקציצות:

(כאן יש המלצה שלי, אתם יכולים לעשות את התערובת שאת רגילים אליה בבית לקציצות).

500 גרם בשר טחון

חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק.

חצי צרור כוסברה קצוץ דק.

אפשרי מעט נענע.

בצל קצוץ דק

2-3 שיני שום כתושות.

מלח, פלפל לפי הטעם.

1 כף גדושה: בהרט, פפריקה, כמון, ראס -אלחנות.

1/4 כפית קינמון.

2 כפות קמח מצה או פירורי לחם.

למילוי:

1 עגבניות מרוסקות.

2 חצילים בינונים.

1 עגבניה פרוסה לפרוסות.

את החצילים פורסים בערך לעובי של ס"מ, אך לא עד הסוף! כך שהחציל יהיה פתוח בצורת מניפה לצד אחד ויהיה סגור בצידו השני.

ממלאים בכל פעם פתח אחד אחר השני בבשר, בעדינות החציל יפתח לצורת המניפה. ככה זה נראה מהצד הפתוח.

חציל 1

אם נשאר בשר אפשר לשים כקציצות. בתבנית הרצויה, שמתאימה לתנור, מניחה פרוסות עגבניה, עליהן יונחו החצילים היפים שלנו.

בקערה שמה את העגבנית המרוסקות עם הרוטב, מים רותחים ומוסיפה את אותם התבלינים שבקציצות, מערבבת ויוצקת מעל החציל ולתנור בחום של 180 מעלות לבערך 40 -50 דקות עד שהבשר מוכן והחציל רך, מידי פעם אני פותחת את התנור ועם מצקת מפנקת את החציל בעוד מהרוטב שנזל לכלי למטה.

יוצקת את הרוטב מעלבהגשה לצלחת פורסים את החציל עם הבשר הצמוד אליו, הולך מעולה עם אורז ועכשיו נותר רק להודות שאפשר בקלות כל כך להרשים וגם שיהיה מעדן.

אז זוכרים? תודה, מילה אחת קטנה עם משמעות כל כך גדולה ובעיקר כשרע לנו בלב, אפשר למצוא את הסדק הקטן של האור שעליו אפשר להודות.

אסיים בתודה לכל האנשים שגורמים לי לחייך ולצחוק בקול ויודעים בדיוק מה איתי בעיקר כשאני שותקת (כן גם זה קורה לי) ולמי שמזכירה לי להודות גם כשקשה.

תודה לכם שקוראים, שמנסים, שטועמים, מגיבים ומפרגנים. תודה לכל מי שטועם.

תודה לאחותי מורן שהכירה לי את משפחת סלונה ולכן צוות סלונה שאני כאן.

תודה על רגעי האהבה והשמחה, תודה!

מאחלת לכולכם שבת וחיים של הודיה ושמחה!

 

אז אתם כבר יודעים איפה למצוא אותי? https://www.facebook.com/kesem.habishul.efrat.gat/

 

ושיר כמובן:

"ותודה על הבית ותודה על הכל
על דמעות שניפצתי כמו סלע
מלחמות שעברתי
לא גרמו לי ליפול."

[youtube yXJBmuIhrtQ nolink]