עוגת קרם גבינה לימוני עם יוגורט בנוסח יוון

10390289_874418095906955_3131354131234813887_n10262092_874418402573591_7222416597136978425_nבמתכון המקורי יש להשתמש ביוגורט יווני (סמיך מאד) השתמשתי ביוגורט עיזים של פיראוס, סמיך ומשובח

העוגה מורכבת משלוש שכבות, עוגה, קרם גבינה ומלמעלה פירורים (שטרויזל), קלה מאד להכנה, אפשר גם ללא מיקסר למי שאין.

לשכבת הגבינה:

קערה מספר 1 – קרם גבינה
225  גרם גבינת שמנת בטעם טבעי
1/4 כוס סוכר
ביצה אחת שלמה
1/2 כפית מיץ לימון טרי
מערבבים הכל בעזרת כף עד שעיסה חלקה וללא גושים

קערה מספר 2
כוס וחצי קנח רגיל
חצי כפית אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לאפייה
1/4 כפית מלח
מערבבים

קערה מספר 3
1/2 כוס שמן רגיל צמחי
3/4 כוס סוכר
ביצה אחת שלמה
כף מיץ לימון, שמתי יותר כדי להדגיש את הטעם הלימוני
גרידת לימון מחצי לימון
מערבלים בעזרת מיקסר ידני או מטרפה ידנית את השמן והסוכר, מוסיפים את הביצה, מיץ לימון וגרידת לימון וממשיכים לערבל.
מוסיפים 1/2 כוס יוגורט יווני או יוגורט עיזים וממערבבים עד שהבלילה חלקה.
מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים רק עד שהעיסה אחידה, להימנע מעירבוב יתר.

מכינים את הפירורים:
30 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כוס קמח
1/4 כוס סוכר
ממוללים בעזרת כפות הידיים עד שנוצרים פירורים קטנים

משמנים תבנית מרובעת בחמאה או בספריי שימון בטעם חמאה, שופכים לתבנית את תערובת הבצק ומישרים בעזרת מרית.
שופכים מעל לבצק את תערובת הגבינה כך שתכסה את כל הבצק ומחליקים את פני התערובת.
מפזרים ממעל את תערובת הפירורים ואופים בתנור בחום של 170 מעלות כ45 דקות.
כאשר העוגה מתקררת אפשר לפזר אבקת סוכר