סוף שבוע רגוע ומתכון מעולה

בחורה עם מחשב נייד

הפעם האחרונה בה ביקרתי באשקלון היתה לפני 30 ומשהו שנים… עת הייתי חיילת בצבא ההגנה לישראל, בסוף השבוע האחרון הוזמנו , בלוגריות אוכל של סלונה למלון לאונרדו אשקלון כאורחות הרשת.
אודה ולא אבוש הופתעתי, לטובה, העיר התפתחה בקצב מדהים, זו לא אותה אשקלון מימי השירות הצבאי, בכל פינה גנים וגינות, חוף ים משגע ומרינה מקסימה.
מלון ליאונרדו שנפתח לפני פחות מחודש ממוקם מרחק הליכה קצר מהים והמרינה, מכל חדריו נשקף הנוף הנפלא של הים, במלון 131 חדרים שכולם כאמור פונים אל הים, משחקייה יפהפייה לילדים צעירים, אולמות פרטיים, חדר כושר, ספא עם שמונה  חדרי טיפולים שבשנים מהם יש ג'אקוזי, בריכה פתוחה כולל קבאנות שיזוף, בית כנסת, לובי בר.
עיצוב המלון והחדרים הם בצבעי ים ואדמה (כמו במלון הרודס ים המלח השייך לאותה רשת), רגועים ונעימים לעין.

גולת הכותרת, בעיני לפחות, חוץ מהנוף לים היה האוכל בחדר האוכל, התארחנו על בסיס פנסיון מלא, ארוחת ערב יום שישי, ארוחת בקר וארוחת צהריים ביום שבת, האוכל משובח ביותר!! המבחר ענק וגם צמחונים וילדים בררנים ימצאו את מבוקשם ויש מתכון בהמשך….

מראה מהחדר

הנוף הנשקף מהחדר

ספא 1

חדר טיפולים בספא

בופה

דלעת ושזיפים

והמתכון לתבשיל הנפלא הזה כפי שנמסר ע"י שף המלון:
תבשיל דלעת עם שזיפים שחורים ומקלות קינמון- חומרים:

קוביות דלעת, בצל , סוכר, קינמון, כוכב אניס, דבש, יין קידוש רגיל, קטשופ, שזיפים קורנפלור. אופן ההכנה: מטגנים בצל מוסיפים סוכר עד שנהיה קרמל, מוסיפים דבש, יין, קטשופ ,שזיפים, קינמון וציפורן . מסמיכים עם קורנפלור , מוסיפים את הדלעת –רבע שעה בתנור בחום של 160 מעלות.

מעדן.

המלון מומלץ בחום רב, בעיקר למשפחות עם ילדים שאינן רוצות להרחיק עד אילת, בסכ"ה 40 דקות נסיעה (מדוד) ממרכז תל אביב.

ותודה לרשת פאתל , למנכ"לית  המלון  ליאונרדו אשקלון גברת נעמי עמית, לצוות האדיב על האירוח המסור והקשוב.

כמה קישורים שיכולים להיות לעזר לתכנון החופשה הבאה:

האתר של עיריית אשקלון

אתר הקניונים של עיריית אשקלון

המקומות היפים לטייל בהם בסביבת אשקלון

כל מופעי התרבות בעיר אשקלון