עוגת גבינת ריקוטה בנוסח סיציליה

בחורה עם מחשב נייד

עוגת ריקוטה

 

 

תבנית  קפיצית בקוטר 22 ס"מ משומנת ומפודרת בקמח
*השתמשתי בתבנית עגולה בקוטר  24  ס"מ והעוגה יצאה נמוכה כפי שנראה בתמונה..

 

מערבבים בקערה:

כוס סוכר + 1/3 כוס קמח רגיל

 

לקערת המיקסר עם וו הגיטרה מכניסים

500 גרם ריקוטה (אני משתמשת בזו של חוות הבופאלו  ממשק ביצרון)

כף גרידת תפוז

כפית תמצית וניל

שופכים פנימה את תערובת הקמח והסוכר וממשיכים לערבל, תוך כדי ערבול מכניסים פנימה 5 ביצים שלמות זו אחר זו ומערבלים עד אשר העיסה חלקה לגמרי.
שופכים את התערובת לתבנית העוגה ואופים בחום בינוני נמוך – כ170 מעלות בערך 50 דקות או עד שהעוגה קפיצית למגע.
מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר כ10 דקות. מעבירים סכין חדה בין הדפנות ומסירים את הרינג.
לאחר שהעוגה מתקררת מכניסים אותה לקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה.

עוגת ריקוטה