קודם קצת עובדות ואח"כ מתכון קליל להכנה.
את המידע על החוביזה לקחתי מהאתר של מכון וינגייט.
"החלמית הגדולה, Malva sylvestris, הידועה בשמה הערבי חוביזה, הינה צמח עשבוני הגדל לגובה 80-20 ס"מ. הח'וביזה פורחת בכל רחבי הארץ במשך כל החורף ועד תחילת האביב וניתן למצוא אותה באזורים שוממים, באשפתות, בצדי דרכים ובשדות מרעה.
"תורת החתימות" של פרצלסיוס, בן המאה ה 16, שהיה רופא שוויצרי, מנתח ומרצה באקדמיה לרפואה, מניחה שאלוהים יצר את הצמחים ונתן לכל אחד מהם צורה מיוחדת, הדומה לאיברי הגוף, על מנת שהאדם ידע כיצד לעשות בהם שימוש רפואי. והנה החלמית שצורת עליה ככליה, מתאימה לטיפול בדלקות במערכת השתן. הצמח עשיר ברירית המכילה חלבון ופוליסכרידים, ויש לו אפקט מרגיע. כמו כן, הצמח מכיל פלבנואידים, המתאימים לטיפול בדלקות, בפציעות, בנפיחויות, בטחורים ובהצטננויות".
אם החלטתם לצאת לקטיף חוביזה:
1. השתדלו לקטוף עלים צעירים ורכים מצמחים שגדלים באמצע השדה, רחוק ממכוניות וכלבים.
2. עוד מעט מסתיימת העונה (חודש מארס) – אחר כך הן מתייבשות ונעלמות.
חוביזות שקטפתי ליד הבית

והמתכון- בצק עלים ממולא בגבינות וחוביזה
יצאו לי 4 גלילים – הכמויות כאן בהתאם
למלית:
עלי חוביזה (בערך 30) שטופים היטב ומנוערים ממים, קצוצים
גביע גבינה לבנה
150 ג גבינת פטה מפוררת – אפשר להחליף באיזו גבינה שאוהבים, בולגרית, צפתית, קשקבל
ביצה אחת
מלח, פלפל שחור גרוס, קליפה מגוררת של אגוז מוסקט וסומאק
3/4 חבילת בצק עלים מרודד (שלי מהשופרסל – מניחה שיש בכל סופר) מופשר
חותכים את הבצק ל רוחבו לקטעים של 25 ס"מ וחוצים אותו באמצע (לרוחב) כך שמקטע אחד מתקבלות שתי רצועות.
מניחים בעזרת כף את המלית לרוחב הבצק – לא יותר מידי על מנת שלא יזלוג החוצה בזמן האפייה, מגלגלים (כמו שטרודל) ומניחים בתבנית אפייה גדולה מרופדת בניר אפייה כך שהתפר יהיה כלפי מטה, צובטים בעזרת האצבעות את הקצוות, מושחים את הגלילה בביצה טרופה + כפית מים ומפזרים בנדיבות שומשום או קצח או את שניהם גם יחד.
אופים בחום בינוני גבוה כ50 דקות עד אשר המאפה מזהיב.
כאמור מתקבלות 4 גלילות.












