צהרים טובים
שבוע שעבר ערב אחד מתוק ונעים זכיתי להתארח בבית של הסדנאות- "מתוק מהלב" בעיר יהוד, של הקונדיטורית והמורה האלופה ניצה יצחק. אישה נעימת סבר והליכות והכי חשוב תותחית בתחום האפייה והקונדיטוריה.
התכנסו קבוצה של בלוגריות בישול אפייה ולייפסטייל במקום.
וניצה העבירה לנו את האינפורמציה + הסטאז' דרך הידיים .עבדנו על בצק שמרים שהוכן מראש. פשוט רידינו אותו עם המערוך ועשינו קיפולים, מילאנו במילוים שונים וראינו גם אלה שקצת פוחדות מבצק שמרים, שהשד הוא לא כל כך נורא.
הכל עניין של תהייה וניסוי זה הכל. אז טעמנו ככה על קצה המזלג וזה עושה חשק לעוד.
3 שנים מלאו למתוק מהלב באכסניה הזו הנוכחית ,לפני כן ניצה עבדה מהבית – 5 שנים ליתר דיוק. וזאת לאחר שהתמחתה ,התמקצעה, למדה קורסים שונים ואפתה הלכה למעשה ,הכל מתוך אהבה גדולה לתחום וזאת לאחר שעזבה עבודה בתחום אחר לגמרי, כסוכנת נסיעות.
אפשר לעשות במקום מסיבות רווקות, ימי הולדת, סדנאות וכמובן ישנם קורסים פרונטליים שמתקיימים ואף קורסים מקוונים דיגיטליים , 21 שיעורים דרך התנסות מהבית מול המחשב, הרבה הרבה סרטונים, הכנת בצק פריך, פטיסרי, שעיורי בונוס וזה עובד, וזה נפלא פשוט.
מסתבר שאנשים רבים מתחברים לתחום הזה כתחביב ואוהבים/אוהבות לאפות בבית לבני הזוג, בנות הזוג, לילדים, לאירועים משפחתיים, לחגים ושבתות.
טיפ שניצה נתנה. איך יודעים שבצק שמרים הוא מעולה??
אם הוא רך ונעים כמו ענן והמסה אחידה זה מצויין ,אם לאוו, פשוט מאוד להוסיף נוזלים(מים) עוד כמה שצריך וללוש. 2-3 דקות עד שהבצק מתאחד. נסו ותהנו!!
היה ערב טעים ונעים ואני ממליצה באהבה.
ניצה יצחק, בעלת "מתוק מהלב" – קורסים, סדנאות, אפייה ושוקולד, הקימה את "מתוק מהלב" על-מנת ליצור מקום בו ניתן לשפר את יכולת האפייה של האופה הביתי (גם המנוסה ביותר), תוך מתן דגש על מקצועיות, יצירתיות, שימוש בטכניקות חדישות וחומרי גלם טובים. הקורס מתקיים בקבוצות קטנות, בסטודיו נעים וחוויתי, בו העשייה היא אישית או בזוגות, בליווי צמוד של ניצה. המאפים שמכינים הם ברמת קונדיטוריה מקצועית, הן מבחינת מראה והן מבחינת הטעם.
הקורס הדיגיטלי: עקב פניות רבות שקיבלה ניצה בשנה האחרונה מאנשים שרוצים ללמוד, להתפתח, לפנק, לאפות ולהצליח, אך הם גרים רחוק או שאין להם זמן לבוא לקורס, היא החליטה לעבוד על מיזם חדש ממנו כולם יוכלו ללמוד! ניצה החליטה לפתוח קורס דיגיטלי חדיש שבו היא מגלה לתלמידים את הסודות הכי שמורים מעולם הקונדיטוריה.
לאחר השקעה מטורפת, נולד לו קורס מקצועי וחוויתי שכל אחד יכול לרכוש ממנו ידע ולצפות מכל מקום שירצה.
מי שרכש את הקורס הדיגיטלי מקבל תמיכה מלאה מצוות מטוריות שעונה על כל בעייה וכל שאלה, קיימת קבוצת פייסבוק סגורה שנועדה רק לתלמידי הקורס הדיגיטלי, שתומכת משתפת ומפרגנת. ההמלחה בקורס מובטחת מאחר והצוות מלווה את התלמידים צעד אחר צעד עד לתוצאות מושלמות.
מה לומדים בקורס?:
1. אירוח מושלם:
א. עוגות פאי: התלמידים ילמדו כיצד להכין בצק באמת פריך, עוגות פאי מושלמות לאירוח, קרם פטיסייר, קרם דיפלומט, פאי תפוחים ברמת קונדיטוריה, פאי לימון עם מרנג שוויצרי מתמוסס ועוד.
ב. קינוחי כוסות: התלמידים ילמדו כיצד להכין קינוחים מושקעים שהעין אוכלת, כיצד לקשט, איך יוצרים אלכסון ועל מה חשוב לשים דגש כשמכינים קינוחי כוסות.
2. הכי כיף להכין בבית:
א. עוגות שמרים: התלמידים ילמדו כיצד להכין עוגות שמרים עסיסיות וטעימות ומהם הסודות ליצרית בצק מושלם. כמו כן הם ילמדו כיצד להכין מגוון מליות לעוגות שמרים, כיצד לקלוע עוגות בטכניקות מדליקות עם צורות הגשה מרשימות.
ב. עוגות בחושות: התלמידים ילמדו את כל הטיפים לעוגה טובה ורכה שהולכת מעולה עם הקפה.
ג. עוגיות: התלמידים ילמדו להכין עוגיות שנותנות תחושה של בית, שהכי כיף לשים בצנצנת.
3. רושם:
א. פטיפורים וקינוחים אישיים
ב. עוגות ראווה: איך מכינים עוגה מנצנצת עם גלאסג מבריק, איך יוצרים אחידות וישרות ואיך מקשטים ויוצרים עוגות "וואו"
ג. עוגות מוס ועוגות גבינה קרות
4. אפייה מלוחה:
א. חלות, לחמים ולחמניות: התלמידים ילמדו לאפות עם צורת הגשה סופר מקורית ובנוסף גם כיצד להכין לחם הורס עם קמח מלא
ב. קישים: התלמידים ילמדו לכין קישים פריכים וניצה נותנת מהמתכונים שלה כדי שיוכלו להכין קישים לפי טעמם.
ג. פינגר פוד: מלוחים אישיים לאירוח בסטייל
ד. מאפים חלביים למרכז השולחן: התלמידים ילמדו להכין מאפים עם צורות קלייה מהממות.

















