עוגת גבינה קרה ללא אפיה עם ביסקוויט פתי בר, שוקולד ופירות יער
עוגת גבינה ה "יער השחור" שלי מלאה בטעמים
אפשר לשמור במקפאי לאורך זמן
ולהתפנק גם כעוגת גלידה
חג שבועות שמח
ומתוק
מצרכים:
תבנית חישוק עגולה 20 ס"מ או תבנית קפיצית עם שקף .
לעוגה גדולה 26 להכפיל את הכמות המצרכים.
לבסיס:
חצי חב' פתי בר קרמל של אסם
חצי חב' פתי בר שוקולד של אסם
100 גרם חמאה
למלית:
1 מכלים (250 מ"ל) של שמנת צמחית להקצפה (השף הלבן)
1/2 חבילה אינסטנט פודינג בטעם שוקולד לבן /וניל אסם
1/2 גביע שמנת חמוצה של פעם
1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת נפוליאון 16%
1/2 כוס סוכר
1 קופסאות (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%
לציפי :
200 גרם שוקולד מריר פרווה, חבילה פירות יער קפואים, דובדבנים מסוכרים.
אופן ההכנה .
מכינים את הבסיס :
- · מרסקים בפולסים במעבד מזון את שני סוגי פתי בר.
- · ממיסים את החמאה. מערבבים לתוכה את שברי הפתי בר עד לקבלת תערובת אחידה.
- · מוצאים 1/4 כוס פירורים (לשמור לתערובת המלית).
- · את התערובת מהדקים לתחתית התבנית ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות.
למלית :
- · מקציפים את השמנת הצמחית עם הסוכר והאינסטנט פודינג עד שמתקבלת קצפת יפה וחזקה.
- · מערבבים את השמנת והגבינות למרקם חלק.
- · מקפלים את הגבינות והשמנת החמוצה לתוך הקציפה עד שמתקבלת תערובת לבנה וחלקה.
- · מוספים את שברי פתי בר לתערובת ומקפלים בעדינות.
- · יוצקים את הקרם לתבנית (מעל תחתית הפתי בר) ומיישרים בעזרת לקקן.
- · מכניסים את העוגה למקרר למשך 5 שעות. או למקפאי לשעה.
לציפי :
- · 100 ממיסים גרם שוקולד מריר פרווה במיקרוגל עם קצת מהשמנת הצמחי או חלב סויה.
- · מערבבים עד למרקם חלק (אפשר להוסיף קליפת תפוז ולימון) אני הוספתי לטעם.
- · במיקרוגל מבשלים חבילת פירות יער קפואים עם כף סוכר ו- כף מיץ לימון.
- · לתת לנוח קצת ולערבב עם השוקולד המומס.
- · לצוק מעל העוגה שהיא קפואה או אחר 5 שעות במקרר.
לקשט :
- · בדובדבנים מסוכרים וקוביות שוקולד.
ניתן גם לשמור את העוגה בהקפאה ולהוציאה כשעה לפני ההגשה.
בתאבון !
חג שבועות שמח וטעים .
לדף הבית אסם לחצו כאן .
נכתב וצולם ע" לבנה רייזר LEVANA REISR














