בוייקוס בצל פטריות וגבינה

בחורה עם מחשב נייד

 

 

בוקר…חמש וחצי …אין לחם
נראה לכם שהאהובים שלי לא יקבלו ארוחת בוקר…
מכל מה שהיה בבית ו…הנה בוייקוס בצל,פטריות וגבינה
בוקר טובב
כולם יושבים ברכב בדרך לעבודה …הריח שיגע וטרפו…
בתיאבון אהבות חיי.
וכדי להכין אותם השתמשתי ב-

בערך 700 גרם קמח

3 שקיקי אבקת אפיה

250 גרם גבינה בולגרית קשה או פטה

2 מיכלי שמנת חמוצה

מיכל ריק של שמנת מלא בשמן תירס או חמניות

1/2 כפית מלח

2 ביצים

לפיזור –שומשום

פלפל שחור גרוס כמה שאוהבים

בסיר קטן לטגן במעט שמן בצל ענק בקוביות

וקופסת או סלסילת פטריות לשקיפות ומי שאוהב אז להזהיב

להוסיף כפית קטנה כורכום (אפשר בלי )

בקערה גדולה בידיים ללוש לבצק דביק מאוד.

להרטיב ידיים וליצור לחמניות בגודל רצוי –אצלי אוהבים גדולות

להניח על נייר אפיה בתבנית התנור

לפזר שומשום – אני פיזרתי על התבנית עצמה וכך כל תחתית הבוייקוס היתה מלאה בשומשום פריך

לאפות בחום של 200 מעלות בערך חצי שעה

הן צריכות להיות זהובות כמו בתמונה.

להתענג עם סלט ויוגורט קר.

בוייקום בצל ופטריות

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.