עוגת מוס לימונענע
עוגה שנוצרה עקב נסיבות ויצאה פיצוץ -מוס גבינה לימונענע בג'לי לימונענע
לתחתית-
2 חפיסות פתי בר וניל או עוגיות חמאה
50 גרם פקאן סיני
50 גרם חמאה וחצי כוס חלב קוקוס
קליפת לימון מגוררת – 1 כפית .
למלית –
750 גרם גבינה 5 אחוז של טרה
2 מיכלי שמנת חמוצה אפשר 9 אחוז
1 מיכל שמנת מתוקה
3 חפיסות אינסטנט פודינג וניל
4 כפות גדושות פריגת קפוא לימונענע
1 שקית ג'לטין מומסת בחצי כוס מים חמים .
לציפוי –
שקית ג'לטין מומסת בכוס וחצי מים
3 כפות פריגת קפוא לימונענע
לקישוט-
חופן קליפות הדרים מסוכרות – או לימון פרוס דק מאוד ומסוכר
עלי נענע טריים וריחניים לקישוט בהגשה.
וסירופ סמיך של נענע .
אופן ההכנה ווהרכבה –
מעבדים את חומרי התחתית יחד ומעבירים לתבנית 28 עגולה מתפרקת
מהדקים היטב. את הפקאנים מוסיפים לקראת סוף העיבוד כדי שישארו פיסות קרנצ'יות .
למלית –
מקציפים הכל יחד ,זה נראה נוזלי אבל יתקשה בקירור
מעבירים מעל התחתית ומקררים היטב .
לציפוי –
ממיסים את הג'לטין במים החמים
מוסיפים את הלימונענע ,כשמתחיל להקרש מקציפים .
מעבירים מעל מוס הגבינה
מקררים היטב .
להגשה – סירופ סמיך בטעם נענע
מכינים כך
קילו סוכר ,2 כוסות מים
או חצי כפית מלח לימון
חבילת נענע טריה ונקיה
טיפת תמצית מא זאהר – מי פריחת הדרים .
מרתיחים מים וסוכר .מנמיכים אש למינימלי ומבשלים סירופ סמיך.
לפני ההורדה מהאש מכניסים את הנענע לדקותיים כשהיא אגודה לזר ומוציאים
מוסיפים את הלימון ו מלח הלימון ,את טיפת המא- זאהר מבשלים עוד דקה וסוגרים אש.
מעבירים לבקבוק זכוכית של יין עם מכסה מתברג ושומרים.
מצויין גם לשתיה קרה .
מגישים משולש עוגה עם כף סירופ . מקשטים בעלי נענע טריים ובמעט קליפות הדרים מסוכרות
אפשר להכין לבד ז'וליאנים מקליפות הדרים מורתחות במי סוכר .











