תמיד בביקורי הרבים בבולגריה אהובתי ומורשתי בחורף אני מחפשת קינוחי דלעת. אני מאלו שמחכים לקור ולחורף ולא ממש סובלת קיץ, כך שאת נסיעותי לבולגריה אני מתכננת לעונה הקרה שיש בה בילוי שונה ומיוחד.
כשאני מבקרת בכפרים אני מתענגת עם אנשים טובים ומכניסי אורחים בכפרים אליהם אני נוסעת ומבקשת תמיד ללמוד וללמד אחר כך את מתכוניהם והם מנדבים ברצון. החומרים הפשוטים והטובים
הירקות והפירות ,הגבינות שכולם טריים, הלחם מהקמח המשובח שיש שם ואין הרגשת שמחה ושלווה כזו.
עוד מילדותי, סבתי המציאה קינוחי דלעת מטורפים וכשנסעתי לחברה בכפר הכנתי ממנה ריבה והם השתאו איך ניתן בכלל ואז כששודכה הריבה לבצק עלים ביתי ההתמוגגות היתה אדירה והכלח נאפה בקמין ישן יותר מגילי שעבד על עצים כי השאר מאוד יקר בכפרים.
הקינוח הבא קל להכנה, צמחוני,חמים וטעים בשבת חורפית קרה שלא לדבר על בריא. ניתן לטבען אותו ולהחליף חמאה בשמן קוקוס .

המצרכים
1.5 קילוגרם דלעת או דלורית מנוקים וחתוכים לקוביות ביס
סוכר לפי הטעם אצלי לא אוהבים מתוק מדי אז כוס חד פעמית סוכר חום בהיר מספיקה
50 גרם חמאה
חצי כפית קינמון
100 גרם אגוזי מלך
במחבת גדולה וחמה קולים את האגוזים ומניחים בצלחת שטוחה שיתקררו
באותה מחבת ממיסים את החמאה ומיד מוסיפים את קוביות הדלעת
מקפיצים עד שהכל מתרכלך אבל לא מאבד צורה
מוסיפים סוכר וקינמון ומנמיכים אש עד שהכל ימס ויתאחד
מגישים חמים עם אגוזים מעל ואפשר עם שמנת חמוצה .
לחילופים ניתן לאפות בתנור על נייר אפיה ולהשגיח שלא ישרף לנו.
תתענגו











