שמעתם על "מונבטים" ?
כמעט בטוח שלא .
מונבטים נולד כצורך אישי של ממציאו בועז שנאלץ לתת מענה תזונתי איכותי לצרכיו.
כשהגיעו אריזות המונבטים הקפואים כי כך הן משווקות -קפואות ,השתוממתי איך זה מתכוון להיות הלחם שלי?
הסקרנות הרגה את החתול ולא התאפקתי ומייד חוממה דיסקה כזו במצנם שלי .
הנחתי אותה חמה על צלחת ודבר ראשון שברתי וטעמתי כך .
בחרתי דיסקת קינואה,כוסמת וסלק .
שברתי ממנה ביס ופערתי פה . הטעם מצא חן בעני מאוד .
להפתעתי כשמרחתי גבינה היא לא נמסה או נשברה לי וטעמה אישר לי שאשתמש בה בעתיד עוד .
אני כחולת סכרת מעדיפה מזון בריא ומאחר ומונבטים לא מכילים סוכרים או חומרים משמרים או כל מיני מזיקים
אעדיף לשלבה במזון שלי במקום לחם בארוחת בוקר למשל.
למונבטים יש כמה סוגים ואחד מהם בטוח ימצא חן בעיניכם
למתוק יש את כוסמת ,תפוח עץ ותמר .
נחמם לנן דיסקה כזו שמכינים אותה בעבודת יד מושקעת במצנם .
נחתוך פירות ויוגורט סמיך ממותק במעט דבש ונניח לנו מעל .
נגיש עם כפית למי שאוהבים .

אין במונבטים קלוריות לרוב לכן הם טובים לכל סוגי הדיאטה .
כל הקטניות במונבטים פשוט מונבטות ולכן שמם. קטניות מונבטות מכילות ויטמינים לרוב וקלות יותר לעיכול
ניתן להשחגן בכל חנויות הטבע והמרקטים המחזיקים מזון בריאות.
הן כשרות,פרווה ומתאימות לחלב או בשר .
תניחו מוקפץ עוף או בקר על מונבטים עדשים כתומות ודוחן ותראו כמה טעים יחד .
מובטחת לכם הנאה .
הכנתי לי דיסקה כזו כשמעליה כרובית צלויה בתנור ומתחתיה גבינת שמנת שהוכנה בבית וטעמה מופלא .
ארוחת הבוהוריים שלי היתה מושלמת גם בריאותית וגם בטעם .

נסו את מונבטים ותופתעו .












