
כשיש לי אורחים חשובים אני אוהבת לפנק אותם כמו שסבתא היתה עושה ומכינה עוגות אישיות .
כל אחד קיבל טיפול אישי ונהנה ממנתו .
את העוגות הללו הכנתי משילוב של מתכונים שאנינושאת עמי .
יש בהם מאירופה וגם מארץ ישראל שלי -חלבה טובה עם פיסטוקים .
כשהכנתי אותם החבאתי מכוסה במקרר שלא יראו את ההפתעה וכשפתחתי העניים נפערו ובחיי שאף פירור לא נותר .
תכינו בתבניות קטנות כשהסעודה דשנה ובגדולות יותר כשזה "לקפה ועוגה"
מובטחת לכם שיחה ותשומת לב ליצירה הזו .
לעוגות הפרג האישיות עם קרם חלבה פקאן של ממלכת החלבה
צריך-
1 אריזה של קמח תופח (350 גרם)
4 ביצים גדולות
1 מיכל שמנת חמוצה
במיכל הריק של השמנת חמוצה ממלאים שמן חמניות, או שמן תירס (להכנת מתכון פרווה), או 150 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר
2 כפות גדושות פרג טחון
1 כפית קליפת לימון מגוררת דק
2 מכלי שמנת מתוקה
200 גרם חלבה עם פקאן סיני של “ממלכת החלבה” – מפוררת דק בעדינות לפירורים דקים בעזרת הידיים
לסירופ להרטבת העוגה צריך-
200 מ”ל מים
200 גרם סוכר
1 שקיק סוכר וניל
כמה טיפות מיץ לימון
קורט מלח
3 כפות ליקר כלשהו אני הוספתי ליקר שקדים.
מכינים את הסירופ בסיר קטן ולא מסמיכים אותו.
להכנת העוגה-
- בקערה גדולה שמים קמח תופח, ביצים, סוכר, שמנת חמוצה, שמן או חמאה, 2 כפות פרג וכפית לימון מגורדת. מעבירים לתבנית בינונית 20/30 ס”מ. אופים את העוגה עד שהיא מזהיבה.
להכנת הקרם-
- מקציפים את השמנת מתוקה ומערבבים אותה בעדינות בתנועות קיפול עם פירורי החלבה עם פקאן שפוררנו דק בידיים.
- מצננים את העוגה וחותכים אותה למנות אישית בעזרת חותכן מתאים, או אופים את העוגה בתבניות אישיות לסברינה.
- כל מנה אישית חותכים באמצע כך שייווצר “כריך” המחובר בקצהו. מרטיבים בסירופ את 2 החצאים בעזרת מברשת.
- פותחים בזהירות כל כריך ומורחים קצפת על החצי התחתון וסוגרים. מורחים קצפת גם על החצי העליון ואת שאריות העוגה מהחיתוך מפוררים ומפזרים בעדינות על הקצפת. מקשטים בדובדבנים.
- מקררים היטב לפני ההגשה .
- תהנו.













