השבוע הוזמנתי להתארח ב"קפה יפו" יחד עם בלוגרים נוספים
"קפה יפו" נמצא במיקום מדהים במתחם שוק הפשפשים – מדהים למה? כי הוא פינתי וכל דבר שקורה שם רואים .
המסעדה החלבית והכשרה מעוצבת כל כך יפה וחם החל מנברשות מיוחדות ודי עתיקות .
צבעיה ,אביזריה ותאורתה רומנטיים להפליא ומתאימים למצב רוח כזה שמוביל לשלוות נפש ולבילוי בחברותא מהממת כפי שהיתה לנו..
התקבלנו בחמימות ע"י ניר כהן הבעלים שהציע את כל תפריטו לטעימות בלי היסוס וסיפר כי ביתו היא השפית רוני ריבלין והיא אחראית על המנות המסעדה.
קודם לכל כובדנו במשקאות כשהרוב ביקשו בעקבות המלצת המלצרית שלנו סוג של קוקטייל מורכב מאוזו ,לימונענע ועלי נענע טריים וריחניים שהלך עמנו לכל אורך הארוחה.
בהחלטה משותפת הוגש וסלטים לפתיח למרכז השולחן כך שיכולנו לטעום מכולם .
כל סלט וטעמו הוא
הוגשו גם לחמניות חמות מהתנור לליווי וניגוב הרוטב והחומוס . .
הגיעו סלט יווני שהכיל ירקות טריים בקוביות, רצועות פלפלים קלויים וקלופים וזיתי קלמטה קטנים מגולענים וטעימים ושקוביות הגבינה מעל נחתכו קטנטן והיו טעימות להפליא.
הוגש חומוס ביתי שמעליו היו קוביות עגבניה וגרגירי חומוס רכים ,
הוגש קיסר טעים ביותר
כל הסלטים תובלו ביד אמונה .
למנות הביניים הוגשו פיצות – המילה פיצה לא כל כך תאמה את המעדן הזה .
בצק דקיק ופריך שבאחת כוסה בבטטה ובצל סגול ושבעניי היה טעמה מובחר
השניה כוסתה בפסטו וגבינות שאחת מהן גבינת עיזים רכה וטעמה היה לעילא .
והכל לווה בשיחה ערה ,נעימה באוירה המקסימה ששררה במסעדה .
המנות העיקריות במסעדה מובחרות ואיכותיות מחומרי גלם טריים .
בחרנו ממנות המסעדה העיקריות .
מנתי היתה דג מוסר שמולא בשיני שום גדולות וטוגן בשמן עמוק עד שעורו הפך קריספי ושיני השום בתוכו התקרמלו.
הוא כוסה ברוטב יוגורט ופטרוזיליה רענן והיה עסיסי ואיכותי עד כדי כך שאכלתי ממנו באצבעותי ללא בושה.
לדג צורפה תוספת של בטטה כמו במדורה ומעליה טחינה גולמית וסילאן בטעם אלוהי
טעמתי גם ממנות של חברי לשולחן ומנת פילה דניס שלוותה בעדשים היתה טעימה גם כן.
מנה נוספת של ניוקי בגבינות .הניוקי היו כעננים ורוטב גבינות סמיך ליווה אותן .
היו גם מוסר ודניס בתנור שהמזמינים אותן העידו שקיבלו מנות מובחרות ביותר.
מדושנים מעונג הזמינה אותנו המלצרית המופלאה שבמקום לטעום מהקינוחים .
השירות המקצועי והמלצותיה של אולגה הוכחו כמעולות והמנות המומלצות שלה באמת היו תואמות את דבריה .
הגיעו לשולחן הקינוחים .
מנת פרפה חלבה מעוטרת בשערות קדאיף שחומות, טחינה גולמית וסילאן היתה מעולה
מנת כנאפה בגבינה מעוטרת בפרוסות קונפיטורת תפוזים
והמנה שנבחרה בעניי לאחת הטובות ביותר היתה טארט פיצוחים מלא באגוזי פקאן מקורמל בסירופ מיוחד ועדין .הטארט היה חמים ומענג ביותר.
למותר לציין שכל המנות טריות ומוכנות במקום כשלקוח מגיע .
ישנו במסעדה חדר לאירועים פרטיים שיכול לארח 40 איש
המחירים סבירים ובהתאם למנות המושקעות
כפי שציינתי מראש המסעדה חלבית וכשרה ולא פתוחה בסופ"ש
בימי חמישי ישנם ערבי בידור כמו טברנה יוונית ועוד פשוט תתקשרו ותבררו
אוירה נעימה ושירות אישי ונעים .
המסעדה מומלצת לבילוי משפחתי וגם לרומנטי ומיוחד .
כתובת המסעדה -עולי ציון 11 יפו
טלפון-03-5181988
עוד קצת תמונות מהארוחה להנאתכם-





























