איך אני אוהבת. באתי והכנתי .הרוטב מעגבניות שנצלו על האש וכך הפלפלים והטעם אדיר …
רק לשמוע את צליל המילה פידאוס ואני נשפכת.
כשהיינו קטנים לאמא שלי היתה דלקת פרקים שלא נתנה לה מנוח מכאב וסבתא שלי הגיעה בכל שבוע לנקות את הבית "יסודי"
סבתא שלי היתה אשה חזקה שעבדה לפרנסתה ב"משק בית"
סבא היה במיטה מאז שבר גבו בעבודות הכפיה והיא נאלצה להתמודד עם המוני בעיות.
אמא שלי לא למדה אפילו 8 שנים כי עזרה בבית לגדל את אחיה הקטנים.
למזלה המורה שלה בבית הספר שהיה אדם נפלא הגיע הביתה והקנה לה חינוך בסיסי שלאחריו היא למדה לבדה.
מרוב קור,מים ורעב ששרה עליהם בילדותם בגטו ,בגיל מאוחר יותר היא פיתחה את הדלקת הנוראית הזו ואז סבתא נאלצה לעזור גם פה.
תמיד כשהגיעה ביום א' לנקות לנו את הבית – היא טענה שזה הכי הכי מפני שמנקים את כל הלכלכת משבת שאנחנו הילדים גרמנו לה.
נו טוב היא הגיעה עם ניחוחות שונים של חו"ל מפני שבבתים בהם עבדה חיו אנשים מארצות שונות , אנשים עם כח ומימון ,שפות ומנהגים.
היא הרשתה לעצמה לבשל שם במצרכים שלא שרו בביתה ,המציאה וקדחה תבשילים טעימים ובאה אלינו זוהרת ומתלהבת לנסות אותם עלינו .
אני אחת שמנסה הכל וממנה למדתי זאת אבל בבית בולגרי לא ממש אהבו שינויים אז היא בישלה את האוכל הבלקני שעליו גדלנו
ורק לי אמרה – אה…אלו לא יודעם כלום מהחיים שלהם . את אל תהיי כמוהם …
שמעתי לה.
היו לה כמה מאכלים קבועים בהם סתמה את הפיות הרעבים שיניחו לה לעבוד ואחד מהם הפידאוס- אטריות ברוטב עגבניות .
כאלו שהתבשלו להם ברוטב.ספגו אותו והיו טעימות להפליא ולא היו המוני חברות ויבוא .היתה רק אסם ואת האטריות של הם הפכה לבני בית.
בנוסף היא טיגנה קציצות בקר נימוחות וטעימות הניחה מעל סיר הפידאוס ואנחנו הילדים טבענו בתוכו רבים על האטריות הללו .
היום נזכרתי בהן והחלטתי לשחזר .
סבתא שלי צלתה את העבניות והפלפלים על מחבת על הגז וקלפה אותם.
לי היתה פריבילגיה וכשאכלנו על האש צליתי לי פלפלים ועגבניות למכביר וכך הכנתי את הרוטב שלה .
הירקות ניצלו על האש במנגל ,הקליפות קולפו ושמרתי את המיץ שניגר כשקלפתי מעל מסננת .
.קילו עגבניות וכמה פלפלים קולפו מקליפתם ,(אפשר גם חריף אחד לטעם)
הועברו ונגרסו במעבד מזון עם כמה שיני שום טרי מלח פלפל שחור לפי טעם,
2 כפות סוכר חום וחצי כפית שבבי צ'ילי.
להשהות במקרר לפחות ליום אחד .
עוד צריך בצל גדול בקוביות
כף אבקת מרק עוף
מים לדילול הרוטב לסמיכות הרצויה לכמות האטריות שלנו .
2 כפות רסק עגבניות מקופסא אני אוהבת את של יכין מפני שהוא מתקתק.
חבילת אטריות מס 10 של אסם או לחילופין ספגטי דקים.
פה בחרתי בספגטיני .
בתמונות למטה מצולמות האטריות מס 10 מהפעם הקודמת והן פרווה .
וכך מכינים-
מטגנים את הבצל להשחמה קלה בשמן צמחי –סויה או חמניות (לא שמן זית כי הוא משנה טעם.)
מוסיפים את חבילת האטריות .
לא מבשלים אותם קודם הם יתבשלו ויספגו את הרוטב שלנו ולכן צריך שיהיה מספיק נוזל.
מביאים לרתיחה
. מבשלים אחרי הרתיחה על אש קטנה שלא ידבקו.
לבדוק שלא חסר נוזל ולתקן תיבול .
להגשה מטגנים קציצות בשר או אפילו מגררים גבינה .
כאן בחרתי קציצות בשר .
להגיש מיד לשולחן לפיות שמחכים לנו.
תאמינו לי ילדיכם עוד יספרו לילדיהם על הצלחת הזו שקבלו.















