בורקס – חולשה בולגרית שלי רק שבבולגרית קוראים להן בניצ'קי
וכמעט בכל שבת יש בבית מאפה שמכיל המון אהבה ומלית טעימה
והפעם מלית בשר וחצילים שסבתא שלי קראה לו "פסטליקו דה קרני."
סבתא היתה מכינה אותו בתבנית ענק כמאפה גדול וחותכת לנו ריבועי אושר
עם רוטב פטריות, עם טחינה וסלט ירקות מלא כל טוב היתה ארוחת בוצריים מלאה צחוק של משפחה אוהבת .
אני מעדיפה לאפות מאפים קטנים יותר כי אחרת יעופו אל קירבי מרובעים כמה וכמה.
את בצק העלים אני מכינה כמו שסבתא לימדה אותי והוא גם שונה בטעמו מהקנוי
אבל להקל על החיים לפעמים אני קונה והפעם הבצק המצויין של "ציפור השרון" עשה את שלו והטעם יצא נפלא.
אז קנו לכם חבילת בצק עלים שש קלוגרם אחד ותכינו לכם ארוחה שמובטחת בה ההנאה .
למלית צריך –
חצי קילוגרם בשר בקר טחון שמן מעט
1 ביצה
1 בצל גדול קצוץ ו2 כפות שמן לטיגון.
1 חציל בינוני קלוי בגריל עד שקליפתו נשרפה .קולפים וקוצצים בסכין פלסטית
תיבול – פלפל שחור,פלפל לבן,1 אצלנו אוהבים מתובל אז חצי כפית מכל אחד, שן שום גדולה מרוסקת בפומפיה לתוך החציל הקלוי .
מלח לפי הטעם .
1 ביצה קטנה טרופה עם מעט מים ושומשום לפיזור
בסיר שיכיל הכל מטגנים את הבצל בשמן ,מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שישנה את צבעו וזהו
מקררים מעט ומוסיפים את החציל הקלוי,הביצה,והתבלינים .
בוחשים היטב ומקררים היטב כדי שבצק העלים לא ימס ולא יהיו לכם עלים .
פותחים את הבצק הקר וחותכים יריעה ממנו שתתאים לכרוכית לפי הצרכים שלכם.
ממלאים בקצה מלית . לא לקמץ כי כל הכיף פה הוא המילוי הטעים.
מגלגלים וסוגרים את הכרוכית לשים לב שיהיה רק גלגול אחד כדי שהבצק יאפה היטב ויהיה פריך כשכל שכבותיו יאפו טוב.
חותכים סימוני מנות וכך גם הכרוכית לא תתפוצץ
מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום .
אופים שיזהיב כחצי שעה בחום של 200 מעלות בתנור חם מראש. הכי טוב לבצק עלים טורבו.
בודקים ואם צריך אז אופים עוד מעט.
מגישים חם עם טחינה, ביצים חומות, סלט ירקות ומתענגים.
לשדרוג ניתן לבשל ביצים קטנות לקלפן ולהכניס באמצע הכרוכית כמה כאלו וכשפורסים הביצה תהיה פנימה.
המנה ביתית ונפלאה ובכל בית מאספת שולחן כמו שאמרה סבתא שלי .












