כשיש בבית פירות שעוד רגע מאבדים צורה אני משלבת אותם במאפים
גם מלוחים וגם מתוקים
הפעם שילבתי פירות יבשים וטריים בבצק עלים
כוס תה בערב קר עם חתיכת מאפה והרי לכם כיף לנשמה.
החומרים הדרושים –
3 פרוסות אננס מיובש
בננה בשלה וגדולה פרוסה לפרוסות
תפוח סמיט אחד גדול – ירוק קלוף וחתוך לקוביות
50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
חבילת בצק עלים טוב אפשרות לבצק על בסיס חמאה לחלבי
ההכנה קלה מאוד ומצריכה רק בישול של 3 פרוסות אננס מיובש בסיק קטן מכוסות במים בלבד וכשיתרככו מקררים וחותכים למשולשים קטנים
את הסירופ שנותר בסיר להמשיך לבשל ולרכז לסירופ סמיך.הוא יכנס אחר כך למלית .
אפשר להשתמש באננס מסונן מקופסת שימורים ליבש במגבת נייר ולחתוך למשולשים
הרכבת המאפה –
פותחים מהבצק יריעה 25 על 20
מוסיפים תפוח גדול קלוף-סמית בקוביות לכלי עם האננס שחתכנו .מערבבים.
ועל הבצק מפזרים את הבננה הפרוסה ומעליה את התפוח עם האננס .
מפזרים קוביות קטנות של שוקולד ומהדקים את הבצק הופכים אותו לעמידה כך שהתפר למעלה ובאפיה הוא נפתח .
במברשת מורחים ביצה טרופה עם מעט מים.
אופים להזהבה.
כשהמאפה מוכן מוציאים מהתנור ומטפטפים מהסירופ ששמרנו פנימה מעל הפירות ו.
לא צריך להוסיף סוכר כי הפירות והסירופ מספיק מתוקים.
.
המאפה פרווה אך ניתן לשנות לחלבי עם בצק על בסיס חמאה .
ניתן להגיש חם עם גלידה ליד או כמו שאמרתי ביום קר עם תה ונענע בתוכו.
תענוג צרוף בכמה דקות הכנה.












