מרק בשר וקישאק – יוגורט מיובש .

מרק בשר וקישאק

למתכון צריך לקנות קישאק שזה יוגורט מיובש ומצוי בחניות לציבור הערבי ביפו,רמלה ירושלים ועוד  .

ממסים אותו לילה קודם במים קרים גוש אחד לסיר גדול של מרק ממכר .

כך הוא נראה בחנויות. נסו לקנות טרי ריחו מזכיר יוגורט טוב .

הערבים ממסים אותו ומרטיבים פיתת סאג' דקיקה מתחת למנת מנסף בחתונות ושמחות ומגישים ממנו ליד מנת האורז על מנת שירטיבו אותו ויתענגו על הטעם המופלא.

קישאק טרי

את המרק המעלף הזה הכנתי לחברי הטובים בועז ועינת  גברת שוקולדה..

הם התפנו ואיפסנו ילדיהם אצל הסבתא ובאו לשבת יחד .

כולנו מאוהבי המרק אז למיוחדים צריך מרק מיוחד . מרק של חתונות ושמחות . מרק כמו של המנסף .

קונים –

קילו בשר בקר – צואר  מס' 2 יהיה מעולה ואפשר גם שריר מס' 8 חתוך לקוביות .

גוש קישאק  מומס ב-2 ליטר מים (או 250 גרם לבאנה טובה )

בצל ענק בקוביות

4 שיני שום  גדולות פרוסות או חופן פלחי שום מיובש

קמח לקימוח הבשר

שמן לטיגון

כמה ענפי סלרי – אני מעדיפה לקנות עם הראש כשיש והריח  והטעם בתבשיל חזק יותר .

2 כפות אבקת מרק עוף

פלפל שחור ממטחנה ומלח לפי טעם.

רבעי לימון להגשה .

וכך מכינים –

בסיר גדול מטגנים את קוביות הבצל בשמן לשקיפות . .לא להזהיב.

מוסיפים שום או חופן פלחי שום מיובש ,

סוגרים את הבשר המקומח  .(טובלים אותו בקמח ומטגנים)במחבת ומעבירים אותו לסיר עם הבצל והשום.

מוסיפים את המים עם הקישאק המומס לכיסוי ועוד  מים -בגובה 5 אצבעות לפחות .

מוסיפים את אבקת מרק העוף ,פלפל שחור ואת ענפי סלרי העלים-אם יש ראש סלרי אז גם אותו הוא רק יוסיף טעם .

מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהבשר רך. המרק מסמיך בשל הקמח שבבשר .

בודקים ואם חסר מים מוסיפים רק רותחים.

טועמים ומתקנים תיבול .

מגישים עם רבעי לימון שנותן תוספת טעמים נפלאה .

מכינים סיר אורז לבן ואם רוצים מוזגים מנה לצלחת עמוקה ומעל את המרק המופלא הזה .

מובטחת הנאה עילאית.

תשאלו את בועז.

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.