בצק עלים מתפצפץ לו בפה מפריכות
מלית רכה ומנחמת .כל הטעמים בפה יוצרים מן הרגשה של לעצום עניים ולשוט למחוזות אחרים.
מרק לפני וקינוח אחרי ולא צריך כלום מעבר .
מכינים חבילת בצק עלים ואפשר בצק העשוי עם חמאה .
למלית –
1 קילוגרם כבד עוף
4 בצלים ענקיים בקוביות
3 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים במי מלח עד ריכוך ומעוכים למחית
200 מיל ציר עוף או בקר או קוביית מרק בכוס מים רותחים
2 ביצים גדולות למלית ועוד אחת קטנה למריחה על הבצק לפני האפיה (סה"כ 3 ביצים)
1 שקיק אבקצת אפיה
מלח והמון פלפל גרוס טרי ממטחנה – אני מכניסה פנימה כפית גדושה
מעט שומשום לפיזור לפני האפיה
פפריקה מתוקה לפיזור לפני האפיה
מלח גס לפיזור לפני האפיה
כפית סוכר חום
שמן לטיגון / או שמן וחמאה .לא לקמץ שהמלית תהיה עסיסית אני משתמשת בכוס חד פעמית שמן או 100 גרם חמאה
וכך מכינים –
מזהיבים את הבצלים במעט שמן ומוסיפים להם את הכבדים ואת כפית הסוכר החום
מטגנים עד שהכבדים משנים צבע ולא יותר הם יתבשלו במאפה .
במעבד מזון מרסקים אותם למחית
מוסיפים את תפוחי האדמה ואת כוס המרק בוחשים היטב .
מוסיפים את 2 הביצים ושוב טורפים .
מוסיפים את שקיק אבקת האפיה .
מצננים היטב עטוף בניילון נצמד שעם היד מדביקים למחית .
להרכבת המאפה –
פותחים את אריזת הבצק
את החצי חותכים מיישרים לפי מידות התבנית . בינונית 30/20
מניחים את המלית מעל – קרה מהמקרר
את חציו השני של הבצק חותכים לרצועות של 3 סמ' ולפי גודל התבנית
מפתלים כל רצועה ויוצרים שתי וערב על המלית .
מורחים ביצה טרופה במעט שמן על כל המאפה – לא רק על הבצק כך המלית תישמר עסיסית
מפזרים פלפל גרוס ממטחנה,פפריקה מתוקה ,שומשום ומלח גס
אופים שיזהיב בתנור חם 200 מעלות טורבו כחצי שעה .
לבדוק כי כל תנור והחום שלו .
מגישים מנה עם ריבת בצל או אחרת ליד ואוכלים חםםם
לא יודעת מה איתכם אצלנו לא נותר פירור ושקט שרר בשולחן .רק מצמוצי שפתיים היו…














