עץ הזית אחד מ- 7 המינים שפירותיו נשארים הרבה אחרי שאנחנו לא כאן ושמקדמן דנן
צרכו אותם עמי העולם כזיתים,ככבושים וסחטו מהם שמן למאכל וליופי ולטיפוח העור
את הגפת שנותרה נהגו ונוהגים לשמור לחורף להסקה .
בארצות הבלקן הזיתים נמצאים על כל שולחן כפתיח וכמעט אין מי שלא אוהב את טעמם
בביתי אוהבים אותם מאוד ואני גם מכינה אבל אז באה לנו זיתא
והכינה זיתים נפלאים בטעמים ובאריזות מהממות ואין צורך לעבוד קשה כי הטעם ממש ביתי ומתובל היטב
אחת ממנות הבית שלי היא פסטה בשמנת חמוצה וגבינות וצרפתי לה זיתים המנה שודרגה ברמות
ואותו יום שהוכנה שרר שקט בשולחן כי כולם עסקו באכילת המעדן מצמוץ ותגובה של – כמה טעים
אז להלן איך תכינו –
500 גרם פסטה טובה (השתמשתי בברילה שטוחה –אפשר כל פסטה שאוהבים ספגטי ספגטיני וכו')
מבושלת במי מלח לפי הוראות היצרן
לרוטב וציפוי –
בצל גדול בקוביות קטנות
2 מיכלי קוטג' (500 גרם )
1 מיכל שמנת חמוצה
חצי כוס חלב או שמנת מתוקה
2 ביצים טריות טרופות
100 גרם גבינת פטה מגוררת גס – (קשה ומלוחה השתמשתי בשל תנובה )
50 גרם גבינת קשקבל או פקורינו מגוררת גס
מעט שמן וכף חמאה
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
100 גרם זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
מלח לפי טעם – להזהר כי הגבינה מלוחה
לפיזור והגשה – זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
50 גרם גבינת פטה מלוחה מגוררת גס
אופן ההכנה –
בסיר רחב מטגנים את הבצל בחמאה ושמן להזהבה
מוסיפים את הפסטה המבושלת ובוחשים בזהירות
בקערה מערבבים את הגבינות הביצים החלב והזיתים
מעבירים לסיר עם הפסטה ובוחשים עד שהביצים יקרישו את המסה מעד תהליך שלוקח דקות ספורות
מעבירים לצלחות הגשה מפזרים זיתים וגבינה ומגישים חם
ההנאה מובטחת …להגיש עם ממחטות לחות כי ילקקו אצבעות
















