כדורי פרגיות ברוטב עגבניות מתובל מעל פסטה כשרה לפסח מקמח תירס

כדורי בשר פרגית ורוטב עם אטריות פסח

אטריות קמח תירס של פסח

כשראיתי את הפסטה הזו בקניותי לפסח בסופר היא היתה מונחת לה בדוכן של רגישים לגלוטן

התוית אמרה שהיא מקמח תירס וכשרה לפסח…

היי חשבתי לי זה יתן מענה חם למנה לעבודה עם כדורי בשר

רק שכבר נמאס לי בשר והכובד שלו

אז פתרון לכך – פרגיות טחונות

בשר כרעי תרנגולת עדין טחון ללא שומן וקל לעיכול

כך אני אוהבת

את החוסרר בשומן מספקים הבתלינים הטעימים ויוצאת לנו מנה נפלאה

כדורי פרגיות ברוטב עגבנית מתובל

לכדורי הפרגיות צריך

600 גרם פרגיות טחונות

כוס חד פעמית קטנה לשתיה קרה  קמח מצות

2 ביצים

3 בצלים ירוקים קצוצים

חצי כפית גבישי שום

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1/2 כפית פלפל לבן גרוס טרי

כפית כמון

כפית מלח

1 שקיק אבקת אפיה

לשים למסה רכה מאוד

יוצרים כדורים בגודל פינג פונג גדול בידיים רטובות היטב אחרת הן נדבקות

מכניסים לרוטב שכבר מחכה להם ורותח …

לרוטב צריך

1 קופסת רסק עגבניות של יכין קטן (מרובע מפלסטיק – 360 גרם)

1 קופסה עגבניות מגוררות של יכין (מובע מפלסטיק -360 גרם)

מעט שמן צמחי – משהו כמו 2 כפות

2 כפות אבקת מרק בצל כשל"פ

חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי

חצי כפית פלפל לבן גרוס טרי

כפית כמון

כוס חד פעמית קטנה רוטב בסיס של אוסם

חצי כפית גבישי שום

2 כפות סוכר חום כהה

מלח לפי טעם –לזכור שיש אבקת מרק מלוחה…

מים לפי הסמיכות הרצויה לכם

מחממים שמן ומוסיפים את 2 סוגי הרסק  מוסיפים מים רותחים לפי הסמיכות הרצויה וכל התבלינים

מביאים לרתיחה ומבשלים כמה דקות

מכניסים את כדורי הפרגיות ומביאים לרתיחה נוספת

מנמיכים אש ומבשלים חצי שעה .

מכינים צלחת עם פסטה

מוזגים מעל 2 כדורים ורוטב ומתעלפים .

הפסטה היא מקמח תירס והיא טעימה מאוד.

 

כדורי בשר בעגבניותכדורי בשר פרגיות ברוטב מקרוב לפסח

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.