מוקפץ – ארוחה בסיר אחד

בחורה עם מחשב נייד

 

 

מוקפץ

 

יום חמישי בבוקר

השעון המעורר מצלצל ולי בראש יש

מה נאכל היום …יום חמישי הקדוש לאכול יחד

אמה מה גשם זלעפות ולא בא לצאת

אמרתי לקטי לדאוג לסלט פירות – אמא שרונה הכינה לנו

והוא שודרג במיץ תפוזים קינמון ודבש…

הוחלט ביני לביני שנאכל מוקפץ אז כך –

קצצתי כרוב בקוטר 15 ס"מ לערך לאטריות

פלפל מתוק ואדום – בשרני ויפה לפרוסות אורך

חתכתי בצל ענק לחצי וכל חצי לפרוסות דקות

בפומפיה עבה גררתי גזר גדול

פתחתי קופסת שימורים של פטריות פרוסות…זה מה שהיה בבית (אפשר סלסילת טריות)

5  שיני שום טריות וגדולות פרוסות

2 ענפי סלרי קצוצים

כוס חד פעמית צ'ילי מתוק (אפשר חריף יותר)

5 כפות טריאקי אוסם גדושות

מעט מלח לפי הטעם

2 ביצים טריות  טרופות

פלפל שחור גרוס גס

חצי כפית כורכום

כף סויה רגילה

בנתיים חבילת ספגטיני  של 500 גרם התבשלה לה במי מלח לפי הוראות היצרן

במחבת גדולה הבצל טוגן במעט שמן להזהבה כן כן מוזהב היטב בזה כל הטעם

מוסיפים לו  פרוסות הפלפלים  וממשיכים להזהיב תוך ערבוב

מוסיפים כרוב

גזר

ופטריות ומקפיצים עוד

מוסיפים את התיבול .

מסננים את הספגטיני ומחזירים לסיר החם

מוסיפים את הירקות המטוגנים מוקפצים ובוחשים בעדינות למיזוג

במחבת הירקות המיותמת מחממים כף שמן ומטגנים את הביצים למקוקשת יבשה ומפוררת

מערבבים לתוך הספגטיני

מגישים חם ומתמוגגים

מתאים ל-4 מנות גדולות

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.