שמרים והשחר -הכי הכי שיש

בחורה עם מחשב נייד

שמרים והשחר

בחורף ליד הקמין  האיש שלי מתמוגג לו על שמרים עם תה ארל גרי

הבצק מולא בממרח השחר כי זכרונות ילדות לא מחליפים …

אז לבצק צריך –

קילו קמח לבן

2 וחצי כפות שמרים יבשים

כוס סוכר

2 ביצים

כוס שמן תירס

כפית תמצית וניל טובה

מים כמה שתופס…בערך 300 מיל

לשים בצק נעים לעבודה ומתפיחים פעמיים

בפעם השלישית חותכים ל32 ופותחים כל חלק לעלה ענק שאותו מורחים בשוקולד השחר

מגלגלים לכרוכית וחורצים אותה בסכין לדוגמת שתי וערב שתתפח ותיפתח

מורחים בביצה טרופה היטב .

מתפיחים להכפלת נפח הכרוכיות

מכניסים לתנור קר . מדליקים על 200 מעלות ואחרי רבע שעה מנמיכים ל160 מעלות ואופים שיזהיבו ויתבשלו היטב.

מקררים מעט וטורפים עם תה רותח …

 

אפשר להחליף מלית בשוקולד נוטלה או קינמון וסוכר ,תפוחי סמיט מבושלים מעט עם קינמון וסוכר ומעט פירורי ביסקוויט

לספיגת הנוזלים המיותרים

תתענגו

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.