עוגיות מכונה …בלי מכונה …

בחורה עם מחשב נייד

עוגיות מכונה

כבר כמה שבועות שבא לי להכין עוגיות,ריח של בית,ההעסקות שאפשר לחשוב מעבר לקופסה

השקט …נו חפרתי אז ישבתי והכנתי ורבע מהבצק הפך להיות תחתית לעוגת הגבינה שלי …

הן פריכות ,מתוקות במידה ועם טוויסט שלי .

קליפת תפוז מגוררת יום קודם ומיובשת לה באויר .ריכוז הטעם משגע…

החומרים לטעימי הללו –

1 ק"ג קמח לבן ועוד קצת לקימוח אם צריך של משטח העבודה

12 כפות סוכר

200 גרם מחמאה / חמאה

200 מיל שמן (תירס מניב תוצאות מופלאות באפיה)

3 שקיקי אבקת אפיה

2 ביצים גדולות

כף וחצי קליפת תפוז מגוררת ומיובשת מים לפני

3 כפות שומשום לבן לא קלוי

מים כמה שתופס לבצק נעים לעבודה.(בערך כוס חד פעמית של 180 מיל

אופן ההכנה –

להוציא מרגרינה מהמקרר שתהיה בטמפרטורת החדר שעתיים קודם

בקערה גדולה מניחים את כל החומרים ולשים לבצק נעים .(לא יותר מדי )

מחלקים את הבצק ל4 ומשתמשים ב-3 חלקים לעוגיות (החלק הרביעי ישמש תחתית ועיטור עוגת גבינה)

מרדדים כל עלה לעובי של כ-חצי ס"מ

מעטרים בחותכנים או בעזרת סכין .

חותכים לרצועות של 2-3 ס"מ רוחב  לאורך הבצק  בגלגלת פיצה משוננת

חותכים כל רצועה לקטעים  של  6-8 ס"מ

מסדרים בתבנית אפיה שעליה הנחנו נייר אפיה לא משומן ברווחים לא גדולים .

אופים מספר דקות שיזהיבו בעדינות.

זהירות לא לשרוף .

לקרר היטב ולאפסן בקופסה אטומה היטב .

לברך אותי בכל פעם שתנגסו…

תתענגו.

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.