תמיד כשט"ו בשבט היה בפתח אבא שלי החל בקניות לפני כדי להספיק לקנות מכל פרי ושיספיק לו הכסף לכך…
היה לו מגש ענק מנחושת בו סידר את הפירות בצורה מרהיבה וכשכולם הגיעו התרגש כילד קטן
מילא שזיפים באגוזים ותאנים גם כן.
נהג להאכילני בלי לקבל סירוב.זה טעים ובריא הוא אמר בלי לדעת כמה רעל מאכילים את הפירות כדי שישמרו…
אבא שלי היה מאוהב בשזיפים יבשים ומשמשים בכל צורה
ולכבודו אפיתי את העוגה המופלאה הזו …
לעיסת העוגה
לתבנית חלה גדולה
4 ביצים
350 גר' קמח תופח
100 גרם חמאה רכה
1 מיכל שמנת חמוצה ואפשר 9 אחוז
200 גרם סוכר לבן או דמררה
50 גרם שקדים פרוסים או קצוצים גס
50 גרם אגודים קצוצים
כמה טיפות תמצית וניל
מקציפים הכל יחד במהירות חוץ מהפיצוחים שאותם מוסיפים בסוף ההקצפה
לתחתית הפירות
200 גקם שזיפים שחורים יבשים ללא גלעין
לטעום שאינם ישנים וחמוצים
100 גרם משמשים מיובשים
200 גרם סוכר
כמה טיפות לימון
מים לכיסוי הפירות
סיר נירוסטה
שוטפים את הפרי היבש היטב מכסים במים ומשרים שעתיים לפחות
בסיר הנירוסטה.
מדליקים אחרי שעתיים את האש ומבשלים את הפרי עד שרוב הנוזל יתאדה.לא בוחשים שהפרי ישאר שלם יחסית
מכינים סירופ מ4- כפות סוכר 2 שקיות סוכר וניל,2 כפות ליקר טוב וכוס חד פעמית קטנה מים.
הרכבת העוגה
משמנים את נייר האפיה שהנחנו בתבנית ומעליו מניחים את הפירות יפה
מעבירים את עיסת הבצק מעל הפרי
אופים 40 דקות 180 מעלות ובודקים אם לא התבשל ממשיכים לאפות מכוסה בנייר אפיה
כשמוכן משקים אותה בסירופ הקר
מקררים ומקלפים את הדף מהעוגה הטעימה הזו מעבירים הפוך כשהפרי מעל .
ואבא שלי ממעל מסתכל ומחייך .
מגישים עם גלידה,קצפת או לבד עם קפה טוב
מובטחת הנאה .












