זה התחיל עם פרג שקנה לי דרלינג טרי טרי והכנתי מלית לעוגת שמרים אבל זמן לא היה לי והמלית החלבית חיכתה.
כדי שלא תתקלקל לי החלטתי לאפות עוגיות שזמן הכנתן קצרה יותר ואנחנו חוגגים איתן ואותן עם קפה בערב מול הטלביזיה….
הכנתן קלה אבל קנו פרג טרי טרי תטעמו שאינו מר ותכינו תוך זמן קצר .השומן שבו יתחמצן ויסריח לכם .
החומרים הדרושים –
250 גרם פרג טחון טרי
חצי ליטר חלב טרי
כף גדושה חמאה
כוס סוכר -כוס מידה
קליפה מגוררת מלימון קטן ואפשר גם תפוז
כפית וניל נוזלי
מבשלים הכל על אש קטנה אחרי הרתיחה עד שהכל נספג בפרג ומצננים היטב .
להכנת העוגיות צריך
500 גרם קמח לבן רגיל
1 כוס שמן חמניות
את מלית הפרג שבישלנו .
מעבדים במעבד מזון עד שהחומרים מתאחדים .אם חסרים נוזלים להוסיף כמה טיפות מים או חלב.
מצננים במקרר היטב עטוף.
מוציאים ומרדדים דק .
חותכים בחותכן פיצה משונן לגודל רצוי
אופים 180 מעלות כ15-20 דקות
בודקים י כל תנור והחום שלו .
מצננים היטב ומאפסנים בקופסה סגורה היטב .
מתענגים .
העוגיות חלביות ואינן טעימות פרווה -אל תשנו חומרים כי גם הטעם משתנה.














