תבשיל קציצות בשר עם שעועית ירוקה ברוטב .

בחורה עם מחשב נייד

 

 

שעועית ירוקה וקציצות הההתמונהשעועית ירוקה וקציצות בשר

תבשיל של סבתות שכולם אוהבים .

זכורים לי ימים קרים כשהגעתי מבית הספר לתבשיל כזה שסבתא הכינה

הייתי יושבת עם לחם שחור מספיגה ברוטב ומתענגת לי

לקציצות –

חצי קילו בשר טחון עוף או בקר מעט שמן

1 ביצה

3 כפות פירורי לחם מורטבים בחצי כוס ח.פ מרק חם מאבקת מרק או ציר עוף או מים חמים

1 שקיק אבקת אפיה

חצי כפית פלפל שחור ממטחנה

חצי כפית כמון

חצי כפית פפריקה מתוקה ואם אוהבים אז גם חריפה

חצי כפית גבישי שום

1 בצל בינוני קצוץ או מרוסק

אם רוצים  אז גם ירק שאוהבים –פטרוזיליה או כוסברה .

ההכנה-

לשים יחד היטב ויוצרים כדורי בשר לפי גודל שרוצים.

 מניחים בשכבה אחת בתבנית קטנה מכוסים ומקררים אותם .

לשעועית

2 שקיות שעועית ירוקה עדינה שלמה

בצל בינוני בקוביות

4 עגבניות בינוניות קלופות וקצוצות אפשר מקופסא

1 קופסא רסק עגבניות של יכין קטנה – אריזת פלסטיק של 320 גרם

2 כפות אבקת מרק בצל גדושות.

שמן לטיגון הבצל 2-3 כפות

כף גדושה סוכר חום

חצי כפית פלפל שחור

מלח לפי טעם ושדרוג שלי 2 כפות טריאקי  של אוסם בלבד שמדגישות טעמים נפלא

ההכנה-

מטגנים את הבצל בשמן  שיתחיל להזהיב ומוסיפים 2 שיני שום פרוסות ,ומוסיפים את שאר החומרים

מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה .

מבשלים כ-15 דקות בבעבוע עדין אחרי הרתיחה

מוסיפים את כדורי הבשר לרוטב הרותח

מבשלים יחד עוד כחצי שעה .

לבדוק נוזלים תוך כדי ולהוסיף אם צריך .

לטעום ולתקן תיבול

צריך להיות רוטב טעים  ומתובל .

מגישים חם עם אורז לבן  או לחם שחור לספיגת הרוטב

שעועית ירוקה וקציצות עם הארונית

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.