חצילים ופלפלים בביתי מצרך מאסט..
ירק שלא לדבר אני צורכת בכמויות
כשאני קולה חצילים ופלפלים זה בכמויות שלא מביישות מסעדה ואז מכינה כמה סוגים של סלטים .
מאחר ושגרה היא לא אני החלטתי הפעם להבריק עם טעם חדש
קניתי בכפר (ניתן לקנות בחנויות בהן יש ציבור ערבי)אריסה בבקבוק שטעמה מיוחד
זוכרים בילדות במסעדות החומוס כשהיו מניחים ערימה אדומה וחריפה במרכז החומוס? זהו.זה זה.
חריף,חמוץ ומתוק . טעים אין בכלל מה לאמר …
הרכבתי סלט חצילים עם האריסה
על מראה הפרצופים מדושני העונג של חתני והאיש שלי שחבל שלא צילמתי התענגתי
וכדי שגם אתם אז תכינו .
וכך מעינים
קולים חציל ענק או 2 קטנים יותר ו2 פלפלים מתוקים אדומים ובשרניים .
קולפים וקוצצים ידנית . כן כן סכין כבדה וחדה שלא תהפוך הכל לדייסה כי לא זו המטרה.
מעבירים לקערה שתכיל הכל
מוסיפים חופן פטרוזילה טריה קצוצה
2 בצלים ירוקים קטנים קצוצים
2 שיני שום כתושות – מי שאוהב עוד שיוסיף
2 כפות אריסה ביתית קנויה כפי שכתבתי או כתחליף פלפל אדום חריף וגדול מרוסק עם 2 כפות חומץ,חצי כפית סוכר ומלח לטעם
מתבלים במיץ מלימון קטן שלם ,
כף חומץ תפוחים
מעט שמן חמניות או תירס (לא שמן זית שמשנה טעם)
כפית סוכר חום
פלפל שחור גרוס גס רבע כפית
מלח לפי טעם
בוחשים בזהירות הכל . מעבירים לכלי ולמקרר לספיגת טעמים.
מגישים עם פיתות חמות ,לבאנה ,חומוס
ותיאבון בריא .












