בינינו, מה שחשוב במשלוח מנות הוא לא רק שיהיה מתוק וטעים-
אלא גם שיצטלם יפה.
ואין דבר שמצטלם יפה יותר מקייק-פופס!
עוגה קטנטונת על מקל, מצופה ומגונדרת-
ביס אחד והיא כבר לא פה…
הבסיס לקייק פופ הוא בעצם כל עוגה בחושה שאתם מכירים-
זו יכולה להיות עוגת גזר, עוגת קפה, עוגת תפוחים… או עוגת שוקולד,
שזו הפייבוריטית שלי.
המתכון לעוגת שוקולד בחושה ופשוטה, שאפשר להכין תוך שניה
(וגם, תכלס, קל לזכור בלי מתכון רשום):
1 כוס קמח
1 כוס שמן
1 כוס שוקולית
1 כוס סוכר
4 ביצים
1/2 מיכל שמנת מתוקה
>>> מערבבים הכל יחד (אפשר לערבב בנפרד את הרטובים והיבשים ואז לאחד, אבל אני מודה שאצלי הכל נכנס יחד לקערה ומתערבב).
מה שחשוב הוא לערבב רק עד שמתקבלת עיסה חלקה ללא גושים. לא לערבב יותר מדי- אחרת העוגה יוצאת יבשה.
את העיסה החלקה אפשר:
1. להזליף מתוך שקית זילוף (או פשוט להעביר בעדינות עם כפית) לתוך מכונת המולטיקייק
2. אם אין מכונה, אפשר גם בתנור עם תבנית קייק פופס מסיליקון.
זמני ההכנה הם שונים- במכונה הקייק פופס מוכנים תוך 4-5 דקות,
ובתנור מעט יותר זמן, בערך 10-12 דקות (חום של 180מעלות).
מאחר ונשארה לי עוד כמות של עיסה- בחרתי להכין ממנה גם מאפינס, גם הם נכנסו לתנור לבין
12-15 דקות אפייה.
בשלב הבא- מניחים לעוגות להתקרר ומכינים את הציפוי:
200 גרם שוקולד מריר מומס (אפשר להמיס במיקרוגל בפולסים קצרים כשמערבבים בין לבין, או בטכניקת ה"בן מארי"- המסה של השוקולד בקערת זכוכית שמונחת מעל סיר עם מים רותחים. כך השוקולד לא בא במגע ישיר עם האש ומומס בצורה נכונה.
אחרי שהשוקולד מומס (ושסיימתם לטעום ממנו)-
לוקחים מקלות סוכריה (אפשר לקנות בכל חנות לציוד אפייה), טובלים את הקצה בשוקולד ומחדירים למרכז העוגה.
מזל טוב! קיבלתם עוגה על מקל.
מה שנותר לעשות זה רק לצפות את העוגה בשוקולד המומס, להמתין שיתקרר ושיתקשה מעט ולקשט- עם סוכריות צבעוניות, שברי אגוזים, קוקוס… הכל הולך!
ועכשיו, להגשה:
בחרתי בצנצנת קטנה שאותה מילאתי במלח גס שמהווה מעמד לסוכריות, ועל החלק העליון פיזרתי גם קצת סוכריות צבעוניות.
את הסוכריות תוחבים לתוך צנצנת המלח, והנה לכם משלוח מנות חמוד, טעים ומתקתק.
פורים שמח!

















