אוהבים אוכל איטלקי? איכותי, טעים ולא יקר?

בחורה עם מחשב נייד

תמונה%203[1] (2)

רשת סיציליאנו – רשת שמתמחה בפיצות ופסטות היא הרשת שעונה בדיוק לצפיות שלנו. אוכל איטלקי, איכותי, טעים ואותנטי שעיקרו שימוש בחומרי גלם טריים ומתן כבוד לבצק.

הוזמנתי לבקר בסניף החדש שבקריית ביאליק. הסניף ממוקם בקריון ועיצובו משדר פתיחות ונינוחות. שף הרשת אור קרבלניק הנחמד סיפר לי שהחלונות המעוצבים והיפים, האריחים, התמונות, כולם נועדו להביא ללקוח את אווירת סיציליה. מכיוון שהמרחב פתוח והמטבח מוצג לראווה הלקוחות יכולים לצפות בתהליך הכנת האוכל והעובדים נדרשים לשמור על עבודת צוות הרמונית, ניקיון עד כדי סטריליות וסדר שהזכיר לי את מסדר המפקד בצבא.

התנור המשוכלל שיובא במיוחד מאיטליה

תמונה%203[2]

תמונה%202[2]

רוטב הפומודורו המפורסם של הרשת

תמונה%202[1] (2)

זיתים, פלפלים, שמן זית

תמונה%203[1] (4)       

זכיין הרשת שי סמטוק הציג את תפריט הרשת הכולל פיצות מסוגים שונים כמו: פיצה מרגריטה הקלאסית, פיצה פיקנטה, פיצה אנטיפסטי, ביצה ביאנקה ואפילו פיצה טבעונית. בנוסף, מכינים פסטות, רביולי וניוקי ברטבים מגוונים ולפי בחירת הלקוח. יש גם סלטים שונים- סלט קיסר, בולגרית, ירקות קלויים. יש קלצונה שעליה אני זוממת לפעם הבאה בנוסף לקינוחים שלא טעמתי ושנשמעים נפלא כמו- שוקולד פררו רושה על בצק פיצה חם וקריספי.

הזכיין סימטוק שי ושף הרשת אור קרבלניק

תמונה%202[1]

שאלתי את אור איך הגיע להיות שף הרשת. תפקיד שלדעתי הוא תפקיד מאתגר הדורש התמסרות מלאה. אור סיפר שמיד כשהשתחרר מהצבא החל ללמוד ב"תדמור" עבד אצל משה שגב ולאחר מכן במסעדת ג'ויה ומכיוון שעולם הבצק משך אותו התמחה בבצקים ופסטות והגיע לרשת סיציליאנו. כדי שאכיר את העולם שלו ערך לי סיור במטבח המצוחצח שעליו שולט תנור שיובא במיוחד מאיטליה והסביר לי איך מכינים את הפיצות באופן שיצאו קריספיות ומושלמות.

כדי שנוכל לבחון האם השף עומד בדיבורו והפיצה מושלמת טעמנו ' פיצה ביאנקה' – הפיצה הלבנה, שעשויה עם רוטב שמנת אלפרדו,(שמנת, יין לבן, אגוז מוסקט שום, מלח, פלפל) מוצרלה, בצל סגול ובטטה אפויה.

פיצה ביאנקה

תמונה%201[1] (2)

איך היה? טעים מאד מאד.

אחר כך פינק אותנו השף במגוון פסטות שאף הן היו מעולות

פסטה רדיאטורי ברוטב מלנזנה- חצילים, רוטב עגבניות, מוצרלה, 

תמונה%201[2] (2)

 פסטה ריגטוני ברוטב רוזה- עגבניות, שמנת, שמן זית, שום, פרמזן

תמונה%204[1]

פסטה צ'ינקו בלה ברוטב שמנת, בטטה אנטיפסטי, שום – זו הפסטה שהתמוגגתי ממנה. 

תמונה%205[1]

פסטה פטוצ'יני ברוטב מפיוזו- זיתי קלמטה, שמן זית, עגבניות מיובשות, שום קצוץ, בזיליקום, אורגנו, צ'ילי יבש

תמונה%203[1]

על הקינוח ויתרנו כי לא הצלחנו להכניס לפה ולו פירור נוסף. נהנינו ושבענו וגם נעמה בת השנה אכלה בהנאה גדולה ונהנתה מהפיצה ומהפסטות.

אנחנו נשוב לשם. אין ספק.

תמונה%201[1]

טווח המחירים: פיצות בין 53 ₪ לענקית ועד 77 ₪ למשפחתית.    פסטות: 35-38 ₪ למנת פסטה של כ-280 גרם. לא יקר וניתנת תמורה מלאה לכסף.

הערה לשיפור- הפיצרייה ממוקמת בקריון במתחם האוכל ואין מספיק שולחנות וכסאות לכל הלקוחות. בזמן שהייתי במקום ניגשו אנשים ושאלו מדוע אין עוד שולחנות וכסאות. אני חושבת שהנהלת הקריון צריכה לדאוג לכך ולהוסיף את הנדרש.

Iaffa Gavish
כותבת על נושאים מגוונים. הצגות, ספרים, אוכל, מסעדות ולייף סטייל. תמצאו כאן את היומיומי, את שעות הפנאי ואת ההנאות הקטנות של החיים.