לפני מספר שבועות השתתפתי בסדנת שוקולד טבעוני בביתו של אורן זהר, הבעלים של קקאו טבעי
אתמול, לקראת החג הכנתי את אחד המתכונים שלמדנו בסדנא ויצא פיצוץ. מתכון קל, בריא, ללא סוכר ועשוי רק מחומרים טבעיים.
הציצו בצילומים והנה גם המתכון .
חומרים
- 500 גרם תמרים רכים מסוג ברהי או כל סוג אחר רך.
- 185 גר' עיסת קקאו נא. זה 3/4 בלוק. קצוצה גס.
- 65 גר' חמאת קקאו נא. 1/4 בלוק. קצוצה גס
- כוס אגוזי מלך לא קלויים קצוצים גס
- חצי כוס קוקוס טחון
אופן ההכנה
- מגלענים התמרים, קוצצים גס ומפזרים על תבנית בגודל כ- 20X30 שרופדה בנייר אפייה.
- בצילום: לאחר פיזור התמרים המגולענים על התבנית-
![unnamed[3]](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2015/04/f2d67jwuts3g2k5q7rc6-665x498.jpg)
- מניחים על התמרים גליון נוסף של נייר אפייה ולוחצים בעזרת האצבעות עד שהתמרים מכסים את כל קרקעית התבנית בשכבה בעובי אחיד. מכניסים למקפיא ל- 20-30 דקות.
- ממיסים עיסת הקקאו וחמאת הקקאו בקערה מעל מים רותחים קלות (ביין מארי) עד שהחומרים נמסו כמעט לחלוטין, מורידים מהאש וממשיכים לערבב עד להמסה מלאה.
- בצילום: המסת עיסת הקקאו
![unnamed[2]](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2015/04/8hnw8zg8y9gu7omiizh-665x498.jpg)
- מוציאים התבנית מהמקפיא ומקלפים נייר האפייה העליון.
- מוזגים את תערובת הקקאו על התמרים ובעזרת כף מפזרים בשכבה אחידה.
- מפזרים מעל האגוזים הקצוצים ומחזירים לשעה נוספת במקפיא.
- מוציאים מהמקפיא, הופכים על גבי נייר אפייה נקי וקולפים בעדינות את נייר האפייה מהתמרים.
- על נייר אפייה נוסף מפזרים את הקוקוס הטחון ומניחים עליו את השוקולד כך שהתמרים פונים לקוקס. לוחצים בעדינות כדי להדביק הקוקוס לתמרים.
- חותכים לקוביות או שוברים עם היד.
מתכונים נוספים ניתן למצוא כאן http://www.cacaotv.co.il/#!recipes-blog/clqq
וגם את כל המצרכים לקנייה.
חג שמח ובתיאבון.



![unnamed[1]](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2015/04/j77ww3n2m877y6k3dqdm-665x498.jpg)








