למצרכים:
לבצק:
550 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף שטוחה מלח
1 ביצה
50 גרם שמן זית
250 סמ"ק חלב
למילוי:
5 כפות גדושות רוטב פסטו
לציפוי:
1 חלמון
2 כפות חלב
להכנה:
1. לשים את כל מצרכי הבצק בקערת המיקסר, ללוש את המצרכים כ- 5 דקות – את החלב להוסיף בהדרגה! לשים לפי הכמות שצריך.
2. לשים את הבצק במקום חמים לתפיחה – עד שיכפיל את נפחו.
3. להניח על משטח מקומח ולרדד בעזרת מערוך למלבן גדול בעובי 3 מ"מ
4. למרוח את כל הבצק בפסטו ולהתחיל לגלגל לרולדה ארכה. יהיו הרבה גלגולים וזה הייחוד של הבבקה.
5. את הרולדה להצמיד לצורת ח' ולגלגל אחת בשנייה כמו בורג.
6. לשים בתבנית בבקה משומנת (עם חור באמצע) ולהניח במקום חמים לתפיחה (של כחצי שעה-45 דקות).
7. לערבב את החלב עם החלמון ולהבריש את חלקו העליון של המאפה.
7. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 35 דקות.

















