חטיפי זיתים – בית לזית

זיתים עטופים בבצק גבינות עשיר, מתאים לכל אירוע, לכל ארוחה ולקוקטייל. השילוב בין הזיתים לבצק יוצר הרמוניה של טעמים עם טעם של עוד…. אחרי הראשון שתטעמו תגיעו לחמישי ולא הרגשתם איך….

4

למצרכים:

1.5 קופסאות של זיתים ירוקים מגולענים

300 גרם חמאה

300 גרם שמנת חמוצה

150 גרם גבינת קשקבל מגורדת

550 גרם קמח

1 שקית אבקת אפיה

שומשום

להכנה:

1. להרתיח סיר עם מים. לשים בתוכו את זיתים ולבשל אותם (על מנת להפחית מליחות) 5-7 דקות. לסנן, לקרר ולייבש.

2. לשים את כל המצרכים לבצק במיקסר עם וו גיטרה (למעט השומשום) ולעבד עד אחידות. הבצק יוצא מעט רך. לא לדאוג. לשים במקרר לשעתיים.

3. לבצוע עיגולים קטנים – בקוטר של 4 ס"מ בערך, להכניס בתוך העיגול את הזית ולגלגל.

4. לשפוך שומשום לקערה עמוקה ולהעביר את כדורי הזיתים לתוך הקערה כך שיצופו בשומשום.

11147872_10205242424954991_336927381180976192_n

5. להניח את הכדורים בתבנית במרווחים אחד מהשני ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 35-40 דקות או עד שהכדורים מזהיבים.

6. להגיש חם! מעדן!!!!!

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!